Теплий весняний екватор: синоптики дали прогноз на тиждень

Прогноз погоди на 9 - 14 квітня

Фото: Олександр Гончаров / Апостроф

Календарна весна наближається до екватора, відповідно і температура повітря продовжує зростати, радуючи українців по-справжньому весняною погодою. Правда, синоптики закликають не поспішати з оптимізмом, адже разом з теплом в Україну прийдуть і опади практично по всій території країни. Якою ж буде погода цього тижня, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 9 квітня, на території Західної України і півночі країни очікуються дощі. Втім, опади будуть не дуже великими. В інших же регіонах країни буде сухо, але хмарно.

На цьому метеорологічні засмучення українців закінчуються, адже температура повітря обіцяє бути в цей день більш ніж комфортною. Так, найтепліше буде на півдні країни та Закарпатті: стовпчики термометра вдень в цих регіонах покажуть від 18 до 20 градусів тепла, а в нічний час доби від 7 до 9 з відміткою "плюс". На півночі, сході і в центрі трохи прохолодніше, але не суттєво: +16-18 градусів у денний час доби і на 10 градусів прохолодніше вночі.

У середу, 10 квітня, опади залишать захід і північ України і перемістяться в центральні і південні регіони країни, правда, в Криму буде сухо.

Прогноз погоды на 9 апреля
1 / 1
Прогноз погоды на 10 апреля
1 / 1
Прогноз погоды на 11 апреля
1 / 1
Прогноз погоды на 12 апреля
1 / 1
Прогноз погоды на 13 апреля
1 / 1

Також в цей день буде трішки холодніше. Найпрохолодніше буде на заході країни: від 12 до 14 градусів тепла вдень і 5-7 в нічний час доби. Однак на Закарпатті та півдні України трохи тепліше: 15-17 тепла в денний час доби і 7-9 після заходу сонця.

На півночі в центрі та на сході країни в цей день стовпчики термометрів покажуть від 16 до 19 градусів з позначкою "плюс", а вночі температура повітря трохи впаде і буде триматися на рівні 6-8 тепла.

У четвер, 11 квітня, дощі накриють практично всю територію країни, при цьому синоптики прогнозують, що опади очікуються як вдень, так і вночі. Сухо буде тільки на півдні країни і в Запорізькій області.

На тлі дощів, температура повітря впаде ще на кілька градусів. Так, на заході варто очікувати від 10 до 12 градусів тепла вдень і 4-6 - у нічний час доби. Жителям Закарпаття та центральних регіонів України буде трохи комфортніше: від 12 до 15 тепла у денний час доби і +6 в нічний.

На півночі України стовпчики термометрів вдень покажуть від 11 до 13 тепла, а вночі близько 4-6 градусів з позначкою "плюс". Найтепліше в цей день буде на півдні та сході країни: +14-17 вдень і 6-8 градусів тепла в нічний час доби.

В останній день робочого тижня, 12 квітня, температурна картина залишиться незмінною, а ось прогноз щодо опадів знову здивує. Цього разу дощі очікуються на заході і сході країни, при цьому, на території Західної України синоптики прогнозують сильні опади як вдень, так і вночі, а на сході нетривалі дощі тільки у денний час доби.

У суботу, 13 квітня, велика ймовірність опадів буде зберігатися на заході, півдні, в центрі та на сході України, а на півночі буде сухо, але хмарно. Близько 12 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть на території Західної України і півночі країни, в інших же регіонах синоптики прогнозують комфортні 15-17 градусів з позначкою "плюс".

Неділя, 14 квітня, очікується досить похмурою і прохолодною: близько 10-11 тепла очікується на заході, півночі, сході і в центрі і +15-16 - у південних регіонах України.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают