Пекельна спека з грозами: синоптики дали прогноз погоди на Трійцю

Прогноз погоди на 15 - 18 червня

Фото: pixabay.com

Найближчі три дні українці відпочиватимуть, оскільки у неділю, 16 червня, православні християни відзначають Трійцю. Тому вихідний також буде і 17 червня. Якою ж буде погода на ці дні - дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, спека в найближчі дні не відступить. Крім того, у багатьох регіонах України пройдуть дощі з грозами.

У суботу, 15 червня, дощі з грозами очікуються в північних, центральних і західних регіонах, крім Волинської та Тернопільської областей. Сухо також буде на сході, півдні та в Криму.

Найспекотніше буде в східних і південних областях - там стовпчики термометра покажуть +31-33. У центральних і північних областях буде +29-32, а на заході очікується +28-30.

Вночі на сході синоптики прогнозують комфортні +14-16, на півдні спекотні +19-21, а на решті території України буде +17-19.

На Трійцю, 16 червня, температурна картина істотно не зміниться. На кілька градусів температура спаде на сході. Там очікується +27-29 з дощами і грозами. У північних, центральних і південних областях буде ясна погода, а стовпчики термометра вдень покажуть +29-31. Така ж температура буде і на заході, але там очікуються грози.

Прогноз погоди на 15 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 16 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 17 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 18 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 19 червня
1 / 1

У понеділок, 17 червня, на кілька градусів похолодає в західних областях - там очікується від 24 до 29 градусів тепла. Також в регіоні прогнозуються дощі з грозами, крім Житомирської області. Стабільність збережеться на півночі, в центрі і на півдні - там очікується ясна погода, а стовпчики термометра покажуть +28-31. На сході також буде сухо, але на кілька градусів холодніше (+27-29).

Варто також зазначити, що 15-17 червня, за даними Укргідрометцентру, в Україні переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Читайте також

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Почему грузинские добровольцы воюют за Украину — интервью с командиром Грузинского легиона

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы