Мокра ніч на Івана Купала: синоптики попередили про сюрпризи погоди

Прогноз погоди на 6 - 10 липня

Фото: pixabay.com

У перші вихідні липня в Україні встановилася помірна погода. У ніч на Івана Купала в багатьох регіонах очікуються дощі. Якою буде погода в перші вихідні другого місяця літа, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у суботу, 6 липня, на більшості території країни вдень буде суха погода. Дощі з грозами очікуються лише в східних і південних областях крім Миколаївської та Одеської.

Температура повітря складе від 22 до 25 градусів тепла на заході, півночі, сході і в центрі. У південних регіонах і Криму очікується +25-28.

У ніч на Івана Купала йтиме дощ з грозою на заході. Грозовий фронт також зачепить частину центральних областей (Вінницьку та Черкаську). На решті території ніч буде сухою. Стовпчики термометрів на більшості території покажуть +12-15. Найтепліше буде в Закарпатській області (+14-16) і на півдні країни (+16-19).

Вдень 7 липня дощі з грозами очікуються у західних, північних і частині центральних областей. На сході і півдні буде безхмарна погода.

На заході сонечко прогріє повітря до 23-26 градусів з позначкою "плюс". У північних і східних областях очікується +25-27. У центрі країни буде 27-29 градусів тепла, а на півдні стовпчики термометрів покажуть +29-31.

Прогноз погоди на 6 липня
1 / 1
Прогноз погоди на 7 липня
1 / 1
Прогноз погоди на 8 липня
1 / 1
Прогноз погоди на 9 липня
1 / 1
Прогноз погоди на 10 липня
1 / 1

У понеділок, 8 липня, грозовий фронт піде на схід. Вдень на заході та півночі буде сухо, а дощі з грозами очікуються у центральних, східних і південних областях. Однак вночі дощ буде по всій країні.

Трохи похолодає в західних і північних областях - там очікується +21-24. У центрі буде +22-25. А найтепліше в цей день буде на півдні - від 26 до 28 градусів вище нуля.

Вночі найхолодніше також буде на заході (+11-13). На кілька градусів тепліше буде в північних областях, а тепла ніч очікується на сході, в центрі і на півдні України - від 16 до 20 градусів тепла.

У вівторок, 9 липня, небо затягне дощовими хмарами по всій країні, крім східних областей.

Температура повітря опуститься на кілька градусів по всій Україні.

Потепління, за словами синоптиків, буде не раніше наступних вихідних.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают