Різка зміна температури: синоптики розповіли про примхи погоди на тиждень

Прогноз погоди на 10 - 15 вересня

Фото: pixabay.com

Перший місяць осені наближається до свого екватора, проте на території України зберігається ще по-літньому тепла погода. Втім, за прогнозами синоптиків, зовсім скоро температурний режим зміниться, і в країну прийде справжня осінь. Якою буде погода до кінця тижня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у вівторок, 10 вересня, на території країни збережеться тепла погода. Найнижче в Україні стовпчики термометра вдень опустяться на заході країни. Там синоптики прогнозують від 22 до 25 градусів з позначкою "плюс", а вночі - від 10 до 13 тепла.

На решті території України буде триматися стабільна погода: вдень температура повітря прогріється в діапазоні від 24 до 28 градусів тепла, а вночі на півдні буде від 14 до 17 тепла, а на півночі, сході та в центрі після заходу сонця варто очікувати близько 10 градусів з позначкою "плюс".

Небо над Україною у вівторок затягне хмарами, але буде сухо, тому що опади синоптики не прогнозують в жодному з регіонів.

У середу, 11 вересня, ситуація з опадами не зміниться - хмарно і сухо по всій території України. А ось температура повітря трохи збільшиться: від 27 до 30 градусів тепла вдень очікується на півдні та в центрі України і близько 13-15 тепла - в нічний час доби. На заході, півночі і сході трохи прохолодніше: +25-28 вдень і 10-12 градусів тепла в нічний час доби.

У четвер, 12 вересня, ні температурна картина, ні ситуація з опадами не зміниться, а ось у п'ятницю, 13 вересня, стане прохолодніше... лише на пару градусів.

Прогноз погоди на 10 вересня
1 / 1
Прогноз погоди на 11 вересня
1 / 1
Прогноз погоди на 12 вересня
1 / 1
Прогноз погоди на 13 вересня
1 / 1
Прогноз погоди на 14 вересня
1 / 1

На півдні вдень стовпчики термометрів покажуть від 27 до 29 тепла, а вночі - від 14 до 1 градусів з позначкою "плюс". У центрі, на півночі і сході денні показники температур встановляться в діапазоні від 25 до 27 градусів тепла, а нічні +12-14.

Найпрохолодніше в цей день буде на заході країни: від 23 до 27 градусів тепла очікують синоптики вдень і близько 11-13 тепла - вночі. Крім того, в цей день очікується суха погода без опадів, і абсолютно ясне небо на півночі, сході, півдні і в центрі України.

А ось у суботу, 14 вересня, погода різко зміниться. На півночі і північному заході країни синоптики очікують дощі. Слідом за опадами впаде і температура повітря: на заході від 17 до 19 градусів із позначкою "плюс" стовпчики термометрів покажуть вдень і близько 10-12 тепла - вночі.

На півночі і в центрі денні температури встановляться на рівні 20-23 градусів вище нуля, а вночі синоптики очікують 11-14 тепла. Тільки на півдні і сході ще збережеться спека: від 25 до 28 градусів із позначкою "плюс" стовпчики термометрів у цих регіонах покажуть вдень, а вночі впадуть до позначки 12-14 тепла на сході і 14-16 - на півдні.

У неділю, 15 вересня, температурна картина вирівняється по всій країні: стовпчики термометрів показуватимуть від 19 до 22 градусів вище нуля.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают