У п'ятницю буде кінець: синоптики розповіли про погоду на тиждень

Прогноз погоди на 1 - 5 жовтня

Фото: pixabay.com

Кінець вересня виявився хоч і дощовим, але несподівано теплим: температура повітря в більшості регіонів України наблизилася до позначки +20 градусів. Втім, за прогнозами синоптиків, так буде недовго, і на країну рухається чергова хвиля осіннього похолодання. Якою буде погода на цьому тижні, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 1 жовтня, в країні все ще збережеться тепла погода. Найвищих температур варто очікувати на півдні України, Закарпатті та Прикарпатті: вдень стовпчики термометрів покажуть від 20 до 23 градусів тепла, а вночі температура повітря встановиться в діапазоні від 13 до 16 тепла.

На сході, в центрі та заході країни, денні температури в цей день піднімуться до 16-19 градусів вище нуля, а вночі стовпчики термометрів впадуть до 11-14 градусів з позначкою "плюс". Прохолодніше буде на півночі країни: від +14 до +16 вдень і близько 11-13 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть після заходу сонця.

Крім того, у вівторок синоптики обіцяють дощі. Пройдуть вони на сході, однак характер опадів буде короткочасний.

А ось в середу, 2 жовтня, на території України опадів не буде взагалі. Більш того, небо над країною очікується практично повністю ясним. Зросте і температура повітря. На півдні і заході України вдень варто очікувати від 21 до 25 градусів тепла, а вночі на заході близько 8-10 градусів вище нуля, а на півдні від 11 до 15 градусів з позначкою "плюс".

На решті території в денний час доби стовпчики термометрів покажуть від 19 до 23 градусів тепла, проте вночі температура повітря різко впаде до +6-+9 градусів.

У четвер, 3 жовтня, в Україну знову повернуться дощі. Опади очікуються на території Західної України, в Чернігівській і Київській областях. На півдні, сході та в центрі буде хмарно, але сухо.

Температурна картина в цей день практично не зміниться, лише на заході країни стане прохолодніше: вдень температура повітря очікується в діапазоні від 15 до 19 тепла (у Львівській та Волинській областях - від 11 до 13 з позначкою "плюс"), а в нічний час доби стовпчики термометрів покажуть близько 10 градусів тепла.

Прогноз погоди на 1 листопада
1 / 1
Прогноз погоди на 2 листопада
1 / 1
Прогноз погоди на 3 листопада
1 / 1
Прогноз погоди на 4 листопада
1 / 1
Прогноз погоди на 5 листопада
1 / 1

Починаючи з п'ятниці, 4 жовтня, в Україні стане холоднішати. На заході країни денні температури будуть від 10 до 12 тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть від 6 до 9 градусів з позначкою "плюс".

На півдні, сході та в центрі України в денний час доби варто очікувати від 18 до 23 градусів тепла, а після заходу сонця температура повітря в цих регіонах впаде до 10-12 градусів з позначкою "плюс".

Трохи прохолодніше в останній день робочого тижня буде на півночі: від 12 до 14 тепла - вдень і близько 9-11 тепла - вночі.

А ось ситуація з опадами в цей день засмутить більшість жителів України. Затяжні дощі синоптики обіцяють на півдні (крім Криму), сході, півночі і в центрі країни. Тільки на території Західної України збережеться суха погода.

У суботу, 5 жовтня, температура повітря знову впаде. На півдні і сході в денний час доби синоптики прогнозують від 16 до 20 градусів тепла, а вночі - від 10 до 13.

У центрі трохи прохолодніше: +12-+14 вдень і 7-9 градусів тепла після заходу сонця. А ось на півночі і заході України в цей день очікується від 9 до 12 градусів з позначкою "плюс" в денний час доби і близько 4-6 тепла - після заходу сонця.

Короткочасні дощі в суботу очікуються в західних і східних регіонах України.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают