Майже літо: синоптики потішили погодою на святкові вихідні

Прогноз погоди на 12 - 14 жовтня

Фото: pixabay.com

Після різкого похолодання на початку тижня погода знову піднесла сюрприз українцям - адже температура повітря в країні почала зростати. У найближчі дні, за прогнозами синоптиків, ця тенденція збережеться, і в Україну прийде якщо не бабине літо, то відчутне тепло. Якою буде погода у святкові вихідні, дізнавався "Апостроф".

У суботу, 12 жовтня, на території всієї країни очікується суха і малохмарна погода, а в південних областях буде багато сонця.

Найтепліше в цей день буде на півдні та заході України. Вдень у цих регіонах стовпчики термометрів покажуть від 17 до 20 градусів з позначкою "плюс", а вночі температура впаде до 3-6 тепла на заході і 6-10 тепла - на півдні.

У східних, центральних та північних областях країни буде трохи прохолодніше, але не критично. Вдень синоптики прогнозують від 14 до 17 градусів тепла, а вночі від 3 до 6 з позначкою "плюс".

Читайте: "Бабине літо" триватиме недовго: синоптик назвав дату різкого похолодання в Україні

У неділю, 13 жовтня, погода стане ще кращою. Дощів не очікується, а багато сонця буде практично по всій території України, крім східного регіону та Чернігівської області - там хмарно.

Від 19 до 22 тепла стовпчики термометра в денний час доби покажуть на півдні, заході і в центрі. Вночі в цих регіонах варто очікувати від +8 до +12 градусів.

На півночі та сході - на пару градусів прохолодніше: від 17 до 20 тепла стовпчики термометра покажуть в денний час доби і близько 10 тепла - після заходу сонця.

Прогноз погоди на 12 листопада
1 / 1
Прогноз погоди на 13 листопада
1 / 1
Прогноз погоди на 14 листопада
1 / 1
Прогноз погоди на 15 листопада
1 / 1
Прогноз погоди на 16 листопада
1 / 1

У понеділок, 14 жовтня, який, до речі, також буде вихідним днем, адже країна відзначає велике церковне свято Покрова Пресвятої Богородиці, а також День захисника України, погода не зіпсується. Принаймні, так стверджують синоптики.

У всіх регіонах країни в цей день встановляться приємні 18-21 тепла в денний час доби, а вночі на заході, півночі, сході і в центрі стовпчики термометрів покажуть від 6 до 9 градусів з позначкою "плюс". У південних регіонах після заходу сонця синоптики прогнозують близько 10 градусів вище нуля.

Бабине літо, за прогнозами синоптиків, триватиме до кінця наступного тижня.

Читайте також

Росія втратила під Часовим Яром елітні війська - військово­службовець 41 бригади ЗСУ

Российские войска потеряли под Часовым Яром элитный десант из 98 дивизии и спешно ввели в бой резервы

Мрію, щоб люди у всьому світі спілкувалися українською мовою, - казахстанська правозахисниця

Многие граждане Казахстана поддерживают Украину, но казахстанские власти всегда вели многовекторную политику

Захід лише розігріває апетити Путіна - боєць 23 бригади "Буревій"

Военнослужащий 23-й отдельной механизированной бригады ВСУ Алексей Чайковский - откровенно о войне в Украине