Зима бере реванш: синоптики попередили українців про різке похолодання

До кінця тижня погодні умови погіршаться

Фото: pixabay.com

Другий тиждень березня не порадує українців весняною погодою. До кінця тижня синоптики обіцяють похолодання з нічними заморозками. Якою буде погода 11-15 березня, дізнавався "Апостроф".

У середу, 11 березня, на більшій частині України пройдуть дощі.

"Суха, малохмарна погода очікується тільки у південних областях. На решті території дощитиме", - розповіли "Апострофу" у Гідрометцентрі України.

Що стосується температурної картини, то на заході, сході, півночі і в центрі удень буде від 8 до 12 градусів тепла. І лише на півдні та в Криму удень очікується +14+16 градусів.

Значно холодніше буде уночі: 0+3 буде на заході, і від 3 до 6 градусів тепла - на решті території.

Суха погода переважатиме в України у четвер, 12 березня.

"Дощова погода збережеться тільки в західних областях", - уточнили в Гідрометцентрі.

Разом з тим, на заході буде найтепліше - від 14 до 17 градусів з позначкою "плюс". Вночі в західних областях буде +3+5 градусів.

Від 12 до 15 градусів тепла очікується у північних, центральних і південних областях, за винятком Херсонської та Миколаївської, де удень повітря прогріється до 18 градусів. На сході удень буде +11+13 градусів. Вночі в цих регіонах очікується від 5 до 8 градусів з позначкою "плюс".

У п'ятницю, 13 березня, дощова погода повернеться на всю територію країни, крім південних областей і Криму.

На заході, півночі та в центрі очікується +10+13 градусів удень і +6+8 уночі. Від 13 до 15 градусів з позначкою "плюс" буде удень на сході. А на півдні стовпчики термометрів покажуть +16+18 градусів. Вночі у цих регіонах буде від 5 до 8 градусів з позначкою "плюс".

Прогноз погоди на 11 березня
1 / 1
Прогноз погоди на 12 березня
1 / 1
Прогноз погоди на 13 березня
1 / 1
Прогноз погоди на 14 березня
1 / 1
Прогноз погоди на 15 березня
1 / 1

Здавалося б, звичайна весняна погода. Але на вихідні буде холодно і мокро. У суботу, 14 березня, температура знизиться на 2-3 градуси по всій країні.

"Дощова погода очікується по всій країні. Лише в Закарпатській області та Криму опадів не очікується", - уточнили в Гідрометцентрі.

Вночі у північно-західних областях очікуються заморозки до -1 градуса.

Ще холодніше буде у неділю, 15 березня. У західних, північних, і центральних областях удень буде +3+5 градусів, а вночі очікується від 1 до 4 градусів морозу. На сході у денний час доби буде +4+6, а уночі від нуля до -2.

І тільки південь мине морозна погода. Удень на півдні буде +7+9, а вночі тут очікується +2+5 градусів.

В цілому, у другій половині березня, як і в перший тиждень квітня, буде дощова і прохолодна погода - максимум 10-13 градусів тепла.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают