Зима зі снігом: погода шокує українців у найближчі дні

Не поспішайте ховати зимові речі

Фото: Getty Images

В Україні очікується чергова хвиля похолодання - остання, за прогнозами синоптиків. Які сюрпризи приготувала нам погода у найближчі дні, дізнавався "Апостроф".

У суботу, 21 березня, очікується дощова погода.

"Дощ зі снігом, місцями сильний снігопад, очікуються у західних і північних областях. Дощитиме у центрі, на півдні, а також у Харківській і Закарпатській областях", - розповіли "Апострофу" у Гідрометцентрі.

Суха погода збережеться у Луганській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях, а також в Криму.

На півострові, а також в Херсонській області буде найтепліше удень: +12+14 градусів. В цілому на півдні буде від 10 до 13 градусів з позначкою "плюс". Трохи холодніше буде на сході та в центрі, де стовпчики термометрів покажуть +9+11 градусів. На півночі України буде +6+8 градусів, а на заході стовпчики термометрів покажуть +4+7 градусів.

Вночі на заході, півночі, в центрі і Криму буде +2+4, на півдні 0+2, а ось на сході очікуються заморозки - від 1 до 3 градусів морозу.

У неділю, 22 березня, опади пройдуть по усій без винятку території країни. Крім того, значно похолодає.

"У зв'язку з вторгненням арктичного повітря очікується відчутне зниження температури вночі до 1-7 градусів морозу, удень від 3 градусів тепла до 3 градусів морозу. Похолодання супроводжуватиметься поривами вітру 15-20 м/с і опадами у вигляді дощу і мокрого снігу", - розповіли синоптики "Апострофу".

У Гідрометцентрі уточнили, що місцями очікується утворення снігового покриву висотою 1-3 см.

Звертаємо увагу водіїв, що на дорогах можлива ожеледиця.

Найтепліше в неділю буде на півдні та сході - удень очікується +5+8 градусів, а вночі буде +4+6 градусів.

Погода 21 березня
1 / 1
Погода 22 березня
1 / 1
Погода 23 березня
1 / 1
Погода 24 березня
1 / 1
Погода 25 березня
1 / 1

Зимова погода не відступить і у понеділок, 23 березня. Але на більшості території буде сухо. Сніг очікується тільки в Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях.

Температурна картина практично не зміниться. На заході і півночі удень буде від -1 до +1 градусу, а вночі очікується -3-5 градусів. У центрі удень буде 0+2 градуси, а вночі - заморозки -2-4 градуси. На сході і півдні удень очікується +5+7 градусів, а вночі буде 1-2 градуси морозу.

Але до середини наступного тижня потеплішає до +10 градусів.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают