Погода на карантині: у Вербну неділю вдарить мороз, але до Великодня потеплішає

Синоптики назвали цей квітень аномально теплим

Фото: УНІАН

Весна наближається до свого екватора і у найближчі дні на Україну чекає потепління. Правда, особливо насолодитися сонячними днями в період загального карантину вийде. Проте, навіть для подорожі на балкон або в супермаркет важливо розуміти, чого очікувати від погоди. Які сюрпризи готує Україні другий місяць весни, дізнавався "Апостроф".

Теплішати в Україні почне з понеділка, 6 квітня. Спочатку теплі повітряні маси прийдуть на захід країни. Тут синоптики прогнозують від +14 до +16 градусів. На півночі, сході, півдні і в центрі буде трохи прохолодніше: від 10 до 13 градусів тепла. Крім того, в понеділок буде багато сонця і майже безхмарне небо над усією Україною.

З 7 квітня температура повітря підніметься ще вище. Від 14 до 18 градусів тепла стовпчики термометрів показуватимуть у всіх регіонах країни, крім Криму. На півострові синоптики очікують близько 10 градусів тепла.

Так триватиме до 11 квітня включно, а вже з 12 квітня, на Вербну неділю, в Україні похолодає. На півночі, заході, сході і в центрі денна температура повітря впаде до 3-5 градусів тепла, а вночі буде навіть невеликий "мінус" близько 2-3 градусів. Тільки на півдні буде ще тепло: близько 10 градусів вище нуля вдень і близько 0 уночі.

Дивіться: Снігові замети і сонце: з'явилося вражаюче фото весни в Карпатах

Втім, вже 15 квітня знову потеплішає до 13-14 градусів тепла, а ось якраз перед Великоднем, який в цьому році припадає на 19 квітня, температура повітря знову впаде.

Зокрема, на Великдень у всіх регіонах України очікується від 10 до 11 градусів тепла вдень і близько 1-2 градусів з позначкою "плюс" у нічний час доби. Погода в цей день обіцяє не засмучувати українців опадами: небо буде хмарне, але дощів не очікується.

Після Великодня на українців чекає тиждень температурних гойдалок: температура повітря буде коливатися від +7 до +15 градусів тепла удень і близько 3-5 градусів з позначкою "плюс" стовпчики термометрів показуватимуть після заходу сонця.

Читайте: Потопи в містах, пожежі і посуха: кліматолог попередив про зміни погоди в Україні

Тільки до кінця квітня, починаючи з 27 числа, встановиться стабільна тепло: близько 20-21 градуса вище нуля удень і +10+12 уночі.

В цілому ж для квітня характерне швидке наростання тепла. Квітень 2020 року, за прогнозами Укргідрометцентру, буде не зовсім типовим: середньомісячна температура очікується на рівні 10-12 градусів тепла (в горах 6-7), що на 1,5-2 градуси вище середніх багаторічних значень.

Читайте також

Чи всім чоловікам потрібен штрих-код ТЦК: роз'яснення Міноборони

Кому с 18 мая обязательно нужно получить VIN-код в ТЦК - спикер Минобороны Украины Дмитрий Лазуткин объяснил для всех украинцев

Мобілізація засуджених: чи зможуть воювати ті, хто сидить по тюрмах

Нардепы приняли закон о мобилизации осужденных - кто из зеков сможет воевать и на каких позициях

Вперлися і видихнулися: що відбувається на півночі Харківської області

Россияне не смогли продвинуться вглубь украинской территории