Коронавірус вбив 74 тисячі осіб: що відбувається в Україні і світі (хроніка 6 квітня)

Вчені вважають, що COVID-19 може стати сезонним захворюванням, як грип.

Фото: Facebook

Смертельний коронавірус з Китаю в деяких країнах вже почав зменшувати оберти, але все ж захворюваність і смертність у світі ростуть. В Італії 5 квітня було зареєстровано 525 летальних випадків від COVID-19, це найменший показник смертності по країні з 19 березня.

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) попереджають, що найпершим і явним симптомом зараження коронавірусом є різке підвищення температури тіла, після якого хворий відчуває озноб. Людина, прокинувшись вночі, може "не розуміти, що відбувається", але погано почувати себе в цілому.

В Україні з 6 квітня вступили в силу нові правила карантину - тепер в країні забороняється перебування в громадських місцях без респіратора або маски; переміщення групою в кількості більш ніж дві особи і відвідування парків, скверів, зон відпочинку і т.д. "Апостроф" стежить за всім, що відбувається в Україні і світі.

23:59 наш Інформцентр на сьогодні завершує роботу. На добраніч і будьте здорові!

23:45 головні цифри:

- в США більше тисячі загиблих за добу, а в Нью-Йорку уже копають братські могили;

- у Франції більше 800 загиблих;

- зменшується інтенсивність поширення вірусу в Італії, але говорити про глобальне покращення ситуації поки рано;

- в Іспанії найменша кількість померлих за останні дні, але влада країни все ще готується до гіршого;

- Австрія та Чехія вже збираються якщо не скасовувати карантин, то значно його послаблювати. Потрібно працювати.

23:44 МОЗ статистику не дає, а ми даємо - по всьому світу

23:31 відео зі спортсменом, який переплив канал і потрапив на Труханів острів, де його вже зустрічала дюжина поліцейських. Цирк, та й годі. Краще б злочинців ловили

23:02 БОРИС ДЖОНСОН В РЕАНІМАЦІЇ!!! Стан здоров'я британського прем'єра різко погіршився за останні декілька годин. Його перевели у відділення інтенсивної терапії. На прохання Бориса, виконувати обов'язки Прем'єра буде Міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб.

22:01 чекали на статистику щодо захворюваності на COVID-19? А її не буде. МОЗ знову все переграв.

"Звертаємо увагу, що оприлюднення даних щодо захворюваності на COVID-19 в Україні від Центру громадського здоров'я та Міністерства охорони здоров'я України відбуватиметься раз на добу щоранку о 9:30. Дякуємо, що слідкуєте за ситуацією!", - йдеться у повідомленні ЦГЗ.

Ось так!

21:02 інформація з осередку коронавірусу на Тернопільщині - Монастириського району. Станом на 20:00 виявлено 113 інфікованих коронавірусом осіб:

м.Монастириська - 64,
с.Швейків - 11,
с.Ковалівка - 11 (1 летальний),
с.Горішня Слобідка - 7,
с.Гончарівка - 5,
с.Долішня Слобідка - 2,
с.Бертники - 2,
с.Григорів – 2,
с.Устя-Зелене - 2,
с.Дубенка - 2,
с.Чехів, с.Коржова, с.Криниця, с.Велеснів, с.Доброводи – 1.

Зокрема, вірус виявлено у 37 працівників медичної сфери (11 лікарів, 26 медсестер та фельдшерів) та 6 дітей.

Серед уражених 26 хворих перебуває у Монастириському шпиталі. Двоє у важкому стані, 24 - у середньому. Шість хворих перебувають у Тернопільській лікарні, з яких четверо у середньому стані.

Решта людей мають легку безсимптомну форму та знаходяться на самоізоляції.

20:52 КИЇВ!!! Ще одна смерть від коронавірусу. В Олександрівській лікарні помер 36-річний Максим з Дніпра. Відомо, що чоловік вів активний спосіб життя - грав у волейбол, багато подорожував.

20:44 У світі вже більше 1,3 млн осіб заразилися коронавірусом. Померли 72 638 осіб, а одужали 273 546 осіб.

20:41 ОДЕСА. Коронавірус підтверджено у жінки 1985 року, і двох чоловіків (1941 і 1959 року народження). Ніхто з них не виїжджав за кордон. На даний момент пацієнти отримують медичну допомогу.

20:32 Борис Джонсон через коронавірус, який днями у нього виявили, змушений керувати роботою британського уряду віддалено.

"Я в хорошому настрої і підтримую зв'язок зі своєю командою, так як ми працюємо разом, щоб боротися з цим вірусом і забезпечити всім безпеку", - запевнив він британські ЗМІ.

20:24 ЛЬВІВ!!! До дитячої лікарні госпіталізоване немовля. Дитиночку, що народилася чотири дні тому, підключили до апарату штучній вентиляції легень. У янголятка діагностували пневмонію. Результат ПЛР-тесту буде відомий завтра.

Відомо, що батько дитини нещодавно повернувся з-за кордону. Батьків також тестують на коронавірус.

20:11 ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ!!! Летальний випадок стався в Коломийській ЦРЛ. Чоловік був переведений з місцевої інфекційної лікарні і помер в ліфті, не доїхавши до реанімаційного відділення.

Керівник ЦРЛ Андрій Кошкін розповів, що хворий був на кисневій дотації в інфекційній лікарні. У нього була важка супутня патологія з боку серця.

19:44 ІТАЛІЯ!!! За добу від коронавірусу померли 636 людей. Це все ще багато. Але третій день поспіль спостерігається зменшення кількості хворих у відділеннях інтенсивної терапії - сьогодні там залишається 3 898 чоловік. Також за минулу добу одужало 1022 осіб.

Загальна кількість людей, які заразилися вірусом з початку епідемії, становить 132 557 осіб. За останні 24 години виявлено 3599 нових випадків.

19:25 ЗАКАРПАТТЯ. По дорозі в Ужгород із Мукачева у кареті швидкої допомоги помер 61-річний чоловік, хворий на COVID-19. Його везли в обласну інфекційну клінічну лікарню. Не доїхав до лікарні якісь 500 метрів. Точну причину сметрі встановить розтин.

Про трагічний випадко повідомив місцевий журналіст Віталій Глагола. Додамо, що це вже друга смерть на Закарпатті.

19:14 КИЇВ. Від коронавірусу помер 72-річний чоловік, співробітник "Укроборонпрому". Він працював токарем науково-дослідного підприємства, що входить до складу ДК "Укроборонпром".

Про смерть чоловіка повідомили в "Укроборонпромі".

18:53 ще одна європейська країна слідом за Австрією готується послабити заходи карантину через коронавірус. Уряд Чехії збирається відновити роботу більшості магазинів у четвер, 9 квітня. Приводом для такого рішення стало різке зниження кількості нових заражених COVID-19. Міністр охорони здоров'я підкреслив, що про повернення до повноцінного звичного життя можна буде говорити за два тижні, коли влада оцінить ситуацію і буде впевнена, що готова тримати інфекцію під контролем.

"Ми чітко заявляємо, що тепер ми можемо відносно добре справлятися з цією пандемією, а не пандемія управляє нами", - заявив міністр.

Зазначимо, що в Чехії зареєстровано 4 591 випадок інфікування. Померли 72 людини.

18:39 КРОПИВНИЦЬКИЙ. У 13-ти медпрацівників обласного госпіталю ветеранів виявлений коронавірус.

18:28 сьогодні почала діяти заборона на відвідування парків і паркових зон. Як уже писав "Апостроф", в Києві на Гідропарку молодих людей не пустили на спорткомпекс на Трухановому острові. Один зі спортсменів вирішив переплисти Дніпро, щоб потрапити на острів. Але і там на нього чекав десант поліції

18:14 дуже красивий мурал намалювали в столиці Польщі Варшаві на честь лікарів

18:02 ФІНЛЯНДІЯ. Як заявив старший фахівець Міністерства праці Фінської республіки Лаура Перхеентупа, Фінляндія запрошує українців на роботу. Для цього фіни готові організувати чартерні рейси в Україну.

Така гостра необхідність в робочих руках виникла тому, що у фінських фермерів нема кому працювати. Відповідно, вартість продуктів харчування в країні виросте, якщо весняні польові роботи проведуть в термін.

17:44 за повідомленням низки ЗМІ, владика Павло, у якого раніше виявили коронавирус, перебуває у тяжкому стані.

17:32 хворіють не лише люди. У США коронавірусом заразилася тигриця Надя

17:14 від коронавірусу померла мати легендарного футболіста і тренера Хосепа Хвардіоли. Їй було 82 роки

17:01 статистика зараження коронавірусом на 17:00

16:59 ВОЛИНЬ. Одразу четверо патологоанатомів заразилися COVID-19

16:44 Україна, нові зараження:

- два випадки у Вінницькій області - Ямпільський та Хмельницький райони.

16:21 ТЕРНОПІЛЬ! Анекдотична історія. Чоловік повертався додому з відрядження заробітків з Польщі, а дружина його не пустила до хати. Довелося бідоласі їхати в лікарню, щоб там і відсидіти самоізоляцію.

"Співробітники поліції направили даного чоловіка в одну з медичних установ, призначених для таких громадян, яким ніде пройти самоізоляцію після повернення на територію України", - розповів заступник начальника Тернопільського відділу поліції Іван Рибчак.

16:00 Смертність від коронавірусу в Іспанії почала знижуватися. Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я країни, за останню добу жертвами COVID-19 стали 637 осіб. Це найнижчий показник з 24 березня. Напередодні померлих за день було 749.

15:58 У Київській області 91 людина заражена коронавірусом, серед них - шестеро дітей.

15:56 На Прикарпатті підтверджено 141 випадок коронавірусу.

15:48 У м.Гайсин Вінницької області лікарі інфекційного відділення на час епідемії переїхали в лікарню. Таке рішення медики прийняли через страх заразити своїх близьких.

15:40 В Україні запустили онлайн-тест на коронавірус. За даними ВООЗ, до 80% людей хворіють COVID-19, не підозрюючи про це. Тому Національна служба здоров'я України запустила безкоштовного чат-бота, який допоможе визначити симптоми коронавірусу без виклику лікаря.

15:25 Секретар прем'єр-міністра Великобританії заявив, що Джонсон достатньо здоровий, щоб керувати країною з лікарняного ліжка.

15:18 Чим займаються українці під час карантину - соціологи групи "Рейтинг" оприлюднили цікаві дані.

15:15 УВАГА!! У Києві поліцейські виписують протоколи і штрафи навіть за те, що немає з собою документів. Нагадаємо, розмір штрафу становить 17 тис. грн.

14:58 Польща очікує піку захворюваності COVID-19 в травні-червні, заявив прем'єр Польщі Матеуш Моравецький.

14:45 На даний момент коронавірусна хвороба COVID-19 була діагностована у восьми депутатів Верховної Ради, повідомив депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура, посилаючись на результати епідеміологічних розслідувань.

14:28 Чоловік, якого не пустили на спортмайданчик у київському Гідропарку, переплив річку, щоб туди дістатися. На березі його зустріли з десяток поліцейських.

14:25 У Лондоні у виставковому залі ExCel відкрився перший у Великобританії тимчасовий госпіталь Nightingale для лікування хворих COVID-19. Він може прийняти до 4 тис. пацієнтів. Для обслуговування хворих потрібно 16 тис. співробітників - лікарів, медсестер, волонтерів.

14:18 Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодна лікарня або відділення в Україні зараз не можуть бути закриті.

"До нас надходить інформація то про можливе закриття дитячих обласних відділень, то про закриття тубдиспансеру. На період епідемії коронавірусу ми не маємо права закривати лікарні або зупиняти фінансування. Це було б жорстокою безвідповідальністю перед українцями", - підкреслив він.

14:12 За минулу добу відсоток хворих коронавірусною інфекцією в Україні знизився, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на щоденній селекторній нараді президента Володимира Зеленського з представниками уряду та державних відомств. З 1319 випадків захворювання коронавірусом за останню добу зафіксовано 68. Це значно менше, ніж у попередні дні.

"Зменшення кількості хворих коронавірусом - це результат карантину. Ми могли б мати набагато більше хворих, як в європейських країнах. Тому наші заходи були своєчасними і правильними", - підкреслив президент.

13:58 З 7 квітня український кордон можна буде перетнути тільки автотранспортом і тільки в 19 пунктах пропуску. Держприкордонслужба повідомляє, що тимчасово закриють 115 пунктів пропуску, а ще в 28 пунктах пропуску буде тимчасово припинено пішохідне сполучення.

13:45 Компанія "Біосфера" виготовила спеціальні пакети в якості альтернативи апаратам штучної вентиляції легенів. Принцип цієї технології закладений в апаратах неінвазивної ШВЛ, коли пацієнта не інтубують, а надягають на голову пакет з двома клапанами і спеціальним затягуванням на горлі.

Технологи корпорації виготовили пакет товщиною 40 мікрон з нетоксичного матеріалу без запаху, зі спеціальною пропайкою, безпечними затяжками і клапанами. Зараз розробляються креслення, щоб надрукувати потрібні клапани на 3D-принтері. Пакети "Біосфера" вироблятиме безкоштовно. Вже зараз корпорація приймає заявки на відправку тестових зразків в клініки по всій Україні.

13:27 Американська компанія Apple почала виробляти захисні маски від коронавірусу для медичних працівників, повідомив генеральний директор Apple Тім Кук. За його словами, компанія планує виробляти 1 млн захисних масок на тиждень.

"Ми задіяли всю компанію, об'єднавши дизайнерів, інженерів, фахівців з експлуатації та упаковки, а також наших постачальників для розробки, виробництва і постачання захисних масок для працівників охорони здоров'я", - сказав він.

13:18 Коронавірус підтвердився у чотирьох госпіталізованих з пневмонією ужгородців.

13:05 У Чернівцях в реанімації обласної дитячої лікарні перебуває немовля, яке народилося від жінки з підозрою на інфікування коронавірусом. Стан малюка покращився, його зняли з кисневої дотації.

12:50 В Індії поїзди перероблять на лікарні. Перші 5 000 вагонів будуть готові протягом двох тижнів. Вони будуть відправлятися в будь-яку точку країни, яка може зіткнутися з нестачею лікарняних ліжок через спалах Covid-19.

12:45 Мер Києва Віталій Кличко заявив, що рекомендує уряду переглянути роботу ломбардів.

"З приводу обмежень приватного транспорту - якщо ситуація погіршиться - обмежимо", - зазначив він.

Кличко додав, що в Києві не відключатимуть ліфти на час карантину, незважаючи на те, що на кнопках виклику ліфта збираються бактерії. Ліфтові кабіни, всі кнопки і ручки в під'їздах дезінфікуються.

12:27 У Перу військові контролюватимуть кордон з Еквадором в умовах НС. На цих кадрах техніка і солдати їдуть на північ країни - в місто Тумбес. Заходи було вирішено прийняти після виявлення 22 неофіційних пунктів перетину кордону, якими користувалися мігранти.

15 березня президент Перу Мартін Віскарра оголосив в країні надзвичайний стан з обов'язковою соціальною ізоляцією. У Перу підтверджений 2281 випадок захворювання коронавірусом, 83 людини померли.

12:15 У Києві ще у 33 виявили коронавірус!! Всього в Києві 267 офіційно підтверджених випадків.

12:00 Зірка культового фільму Стівена Спілберга "Щелепи" Лі Ф'єрро померла в США від викликаних коронавірусною інфекцією ускладнень. Вона померла на 92-му році життя.

11:48 Карантин в Україні, введений через поширення коронавірусу Covid-19, може завершитися не раніше ніж у середині травня, вважає лідер партії "Слуга народу" і перший заступник глави фракції в парламенті Олександр Корнієнко.

11:32 У Італії коронавірус COVID-19 перемогла 104-річна Ада Зануссі, що стала найстарішою у світі людиною, яка поборола хворобу.

11:24 В'їзд на Труханів острів перекритий бетонними блоками. Все серйозно. Нагадаємо, там спортсмени штурмують закриті спортивні майданчики.

11:12 У Донецькій області - перша смерть від коронавірусу. У Дружківці помер 84-річний чоловік, у якого COVID-19 був підтверджений лабораторно. Зараз виявляють осіб, які контактували із зараженим.

11:10 З 6 квітня в Україні вступили в силу посилені карантинні заходи, проте в столиці не всі поспішають їх дотримуватися. Дивіться фото "Апострофа"!

Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Олександр Гончаров
1 / 1

10:58 В Україні в стані готовності до проведення аеромедичної евакуації перебувають вісім повітряних суден. Три - від Державної служби надзвичайних ситуацій. П'ять одиниць - від Національної гвардії України.

У складних випадках вони зможуть госпіталізувати хворих до закладів охорони здоров'я, які можуть провести реанімаційні заходи на території нашої країни.

10:45 Під Тернополем у місті Заліщики від ускладнень захворювання COVID-19 помер 57-річний священик. Це чоловік, у якого першим в області лабораторно підтвердили коронавірус. Він проходив лікування в Тернопільській лікарні швидкої допомоги. В останні дні його стан погіршився.

10:30 У Росії зафіксовано 954 нових випадки коронавірусу. Всього в країні їх 6 343 у 80 регіонах. За весь період зафіксовано 47 летальних випадків, одужали 406 осіб.

10:22 У Закарпатській області від коронавірусу померла жінка, яка була на апараті ШВЛ.

10:15 Уряд Сінгапуру виплатить 1,6 тис. сінгапурських доларів кожному громадянину старше 21 року в якості підтримки через поширення коронавірусу.

09:58 Ось так росла захворюваність на коронавірус в Україні.

09:45 В окупованому Криму плюс один хворий - повернувся з Мексики через Москву. Севастополь без нових випадків.

09:27 Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар вирішив повернутися до медичної практики на період пандемії нового коронавірусу.

За освітою Варадкар медик і до походу в політику 7 років працював в сфері медицини. У 2013 році він вийшов з реєстру лікарів, проте в березні його знову було внесено туди.

Ірландський прем'єр приєднався до місцевої Виконавчої служби охорони здоров'я і буде задіяний у телефонних консультацій.

09:18 У Київській області станом на 09:00 понеділка, 6 квітня, кількість підтверджених випадків коронавірусу COVID-19 зросла до 91, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

09:03 В Україні зафіксовано вже 1319 випадків коронавірусної хвороби COVID-19 !! За добу - 68 нових випадків.

За даними ЦГЗ, зафіксовано 38 летальних випадків, 28 хворих видужали.

Зараз коронавірусну хворобу виявлено:

Вінницька область - 75 випадків;

Волинська область - 24 випадки;

Дніпропетровська область - 14 випадків;

Донецька область - 9 випадків;

Житомирська область - 11 випадків;

Закарпатська область - 35 випадків;

Запорізька область - 41 випадок;

Івано-Франківська область - 116 випадків;

Кіровоградська область - 41 випадок;

м. Київ - 234 випадки;

Київська область - 91 випадок;

Львівська область - 27 випадків;

Луганська область - 3 випадки;

Одеська область - 27 випадків;

Полтавська область - 11 випадків;

Рівненська область - 39 випадків;

Сумська область - 51 випадок;

Тернопільська область - 160 випадків;

Харківська область - 1 випадок;

Херсонська область - 10 випадків;

Хмельницька область - 10 випадків;

Чернівецька область - 220 випадків;

Черкаська область - 62 випадки;

Чернігівська область - 7 випадків.

08:56 На Ейфелевій вежі загорівся напис "залишайтеся вдома" на двох мовах. Тим самим жителям Франції нагадали про важливість самоізоляції. Також проектувалося слово "дякую", звернене до медпрацівників.

08:38 Рівень безробіття в Ізраїлі виріс у 6 разів. За даними бюро, з 1 березня на допомогу з безробіття подали заявки 887 283 ізраїльтяни, тоді як загальна кількість безробітних в Ізраїлі зараз перевищила 1,05 мільйона.

"Дані показали, що південне місто-курорт Ейлат, розташоване на узбережжі Червоного моря, є найбільш постраждалим в Ізраїлі від коронавірусної кризи, коли рівень безробіття піднявся з 3,3 відсотка в кінці лютого до 69,3 відсотка лише за місяць", - повідомляє служба зайнятості.

08:26 Кабмін оприлюднив номери гарячих ліній COVID-19 по областях. З питань щодо карантину, допомоги літнім людям під час карантину, алгоритму виявлення і лікування інфекції COVID-19 звертайтеся на телефони гарячих ліній у відповідній області.

08:20 У Нью-Йорку у малайської тигриці на ім'я Надя, яка перебуває в зоопарку Бронкса, діагностовано коронавірус. Їй чотири роки.

Адміністрація зоопарку зазначила, що у тигриці, її сестри, двох амурських тигрів і трьох африканських левів, спостерігається сухий кашель і зниження апетиту. Тварина могла заразитися коронавірусом від доглядача.

08:06 6 квітня материковий Китай повідомив про ще 39 інфікованих COVID-19. Всі новоспечені пацієнти, за винятком одного, нещодавно прибули з-за кордону.

Крім того, за добу в епіцентрі спалаху провінції Хубей від ускладнень нової коронавірусної інфекції померла одна людина. Окремо в КНР повідомили про ще 78 безсимптомних випадків.

07:56 У Білорусі, згідно з офіційною статистикою, станом на 5 квітня коронавірусом COVID-19 заразилися 502 людини.

07:45 Президент Туреччини Реджеп Ердоган розпорядився безкоштовно відправляти поштою всім громадянам від 20 до 65 років по п'ять медичних масок на тиждень.

07:28 Вчені заявили про нові симптоми коронавірусу - спочатку можуть з'являтися не лихоманка і кашель, як вважалося раніше, а головний біль, запаморочення і розгубленість.

07:15 5 квітня у Кіровоградській області зафіксовано першу смерть від коронавірусної інфекції, повідомив керівник Кіровоградської ОДА Андрій Балон. У цілому в регіоні лабораторним методом підтвердили 41 випадок захворювання COVID-19.

06:58 У Туреччині вакцина від коронавірусу сприяла виробленню антитіл у тварин, наступним етапом вчені планують перевірити її на людях.

06:55 Прем'єр-міністра Британії Бориса Джонсона госпіталізували в лікарню через коронавірус. За інформацією представника політика, у Джонсона не припинялися симптоми захворювання протягом 10 днів. Однак він уточнив, що це запобіжні заходи.

Раніше Джонсон говорив громадянам у відеозверненні про те, що він заразився коронавірусом і самоізолювався.

"За останні 24 години у мене розвинулися легкі симптоми і я отримав позитивний результат на коронавірус. Зараз я самоізолююся, але буду продовжувати керувати урядом за допомогою відеоконференції", - заявляв він.

06:40 Про новий випадок COVID-19 в Одесі. ОДА уточнює, що це чоловік 1963 року народження. З його слів, за кордон не виїжджав. Експрес-тест пацієнтові зробили 2 квітня. Результат був позитивним. Тоді ж медики взяли матеріали для ПЛР-тестування, яке дало підтвердження.

06:28 Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький оприлюднив інформацію про запаси продуктів харчування в торговельних мережах. З огляду на те, що 2 квітня на позачерговому засіданні уряду введено заборону до 1 липня на експорт гречки, тепер її в Україні в достатку.

Як зазначено в діаграмі, гречкою запаслися вже на 37 днів. Найменше - курячого м'яса, вистачить максимум на 2 дні. Вершкового масла і соняшникової олії, а також рису вистачить на 25 днів. Муки на 13, цукру на 20, а яєць на 7 днів. При цьому реалізація гречки за березень впала на 43%, а найбільше користувалося попитом куряче м'ясо.

06:15 У МОЗ нагадали, як допомогти людям похилого віку під час карантину. Люди похилого віку зараз найбільш уразливі, тому їм необхідно більше турботи. Можна купити їм продуктів, ліків, масок і залишити під дверима, щоб мінімізувати контакти. Спілкуватися з рідними краще онлайн, а святкування перенести на потім. Зараз пенсіонерам рекомендовано зміцнювати імунітет і залишатися вдома.

06:08 В Україні вступили в дію нові правила карантину, введені відповідною постановою Кабінету міністрів.

Згідно з документом, з 6 квітня забороняється: перебування в громадських місцях без респіратора або маски; переміщення групою в кількості більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності і супроводу осіб, які не досягли 14 років).

При цьому заборонено відвідування навчальних закладів; парків, скверів, зон відпочинку і т.д.; перебування в громадських місцях дітей до 14 років без супроводу; відвідування спортивних і дитячих майданчиків.

Також триває заборона на масові заходи і на роботу ресторанів, кафе, торгово-розважальних центрів та інших установ розважальної сфери і побутового обслуговування.

06:00 Станом на цей час загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, в світі складає 69 444 особи (за статистикою в режимі реального часу можна стежити за посиланням).

Найбільше смертей зафіксовано в Італії - 15 887 осіб, в Іспанії - 12 641, в США - 9 634 та Франції - 8 078. У Китаї за весь час поширення вірусу померло 3 333 людини.

Кількість підтверджених випадків COVID-19 в світі становить 1 273 990 осіб, видужали 260 247 осіб.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються США (337 310), Іспанія (131 646), Італія (128 948), Німеччина (100 123), Франція (93 780) та Іран (58 226). У Китаї - 82 602 інфікованих.

Читайте також

Чи всім чоловікам потрібен штрих-код ТЦК: роз'яснення Міноборони

Кому с 18 мая обязательно нужно получить VIN-код в ТЦК - спикер Минобороны Украины Дмитрий Лазуткин объяснил для всех украинцев

Мобілізація засуджених: чи зможуть воювати ті, хто сидить по тюрмах

Нардепы приняли закон о мобилизации осужденных - кто из зеков сможет воевать и на каких позициях

Вперлися і видихнулися: що відбувається на півночі Харківської області

Россияне не смогли продвинуться вглубь украинской территории