RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Вербна неділя 2020: що не можна робити в цей день

Шість головних заборон на Вербну неділю

Шість головних заборон на Вербну неділю Фото: pixabay.com

12 квітня православні християни святкують Вербну неділю, або Вхід Господній в Єрусалим. Це свято своєю історією сягає в глибину століть. Його тісно пов'язують з переказом про диво, вчинене Ісусом Христом, і про відвідування Спасителем Єрусалиму.

У цей день за традицією віряни відвідують храми, освячують вербу, а також звертаються до Бога з молитвами і проханнями про мир і здоров'я. Це церковне свято також оповите й певними заборонами. "Апостроф" розповідає, що не можна робити у Вербну неділю.

Головні заборони на Вербну неділю

- Як і в будь-яке церковне свято, на Вербну неділю не можна робити прибирання і займатися побутовими справами. Наші предки вірили, що таким чином можна залучити у дім нещастя. Також забороняється займатися фізичною працею.

- 12 квітня не можна лаятися, сваритися і кричати. Вважається, що так ви можете нашкодити собі і своїм рідним, відібравши у них надію на порятунок.

Фото: pixabay.com

- Не рекомендується розчісувати волосся. Звичайно, в сучасних реаліях це може прозвучати дико, але в старі часи вірили, що якщо не дотримуватися цього правила, то можна накликати на себе неприємності.

- Забороняється відвідувати розважальні заклади, гучно святкувати і розпивати алкоголь. Краще провести цей день у колі сім'ї, в тихій і спокійній обстановці, оскільки все ще триває Великий піст та карантин, який введений по всій країні через загрозу поширення небезпечного коронавірусу.

- У це свято заборонено викидати старі гілочки верби, які за традицією повинні стояти в оселі з торішнього свята. Їх потрібно спалити, оскільки вважається, що вони за рік накопичили весь негатив.

- Фермерам у Вербну неділю не можна відправляти худобу на пасовища, інакше тварини часто хворітимуть протягом всього року.

Читайте також

Перетворити народ у націю: в Україні проходять святкування ювілею першої української Біблії

Ювілей Біблії Куліша відзначили науковими конференціями, концертами та виставками