RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Нетиповий Київ Ігоря Ніконова

Нове місто, яке дає абсолютно нове - комфортне середовище проживання

Нове місто, яке дає абсолютно нове - комфортне середовище проживання Ігор Ніконов

Почесний президент компанії KAN Development Ігор Ніконов розповідає про те, яке місце в його житті займає Київ і його архітектура, як змінилися вимоги покупців до житла і яким повинен бути сучасний житловий комплекс.

- Ігоре Володимировичу, ви зі своєю командою вже понад 17 років створюєте обличчя нового, сучасного Києва. Який він, Нетиповий Київ Ігоря Ніконова?

- По-перше, це слово має для мене позитивне значення. По-друге, нетиповий - це новий Київ, який відрізняється від того, що будувалося раніше, і це місто, яке дає абсолютно нове - комфортне середовище проживання. Для мене дуже важливо, щоб будь-який проект, який ми створюємо, радував користувачів і давав їм привід пишатися своїм вибором. І це не просто слова: в інфраструктуру кожного нашого проекту ми вкладаємо значні кошти і, що найголовніше, ми її дійсно робимо. Більш того, робимо одночасно з проектом, а не згодом.

- Які об'єкти сучасної архітектури Києва подобаються вам найбільше?

- Я боюся видатися нескромним, але у кожному сегменті ринку нерухомості мені подобаються ті об'єкти, які будувалися компанією KAN Development або за її участі (сміється). Наприклад, серед торгових центрів найкращим я вважаю Ocean Plaza, з бізнес-центрів - IQ. У сегменті житла бізнес-класу і вище зараз багато гарних проектів, і наш Tetris Hall - один з найкращих серед них, що доведено, зокрема, безліччю виграних ним премій. У сегменті комфорт знаковим, безумовно, став "Комфорт Таун", - це вже своєрідна візитівка міста. Напевно, кожен, хто пролітав над Києвом, не міг не звернути увагу на життєрадісний кольоровий квартал. Цей та інші наші проекти дуже часто знімають різні люди, роблячи відео про Київ.

- За 17 років роботи на ринку ви спостерігали різні тенденції. Як зараз змінилися запити покупців, на що вони звертають увагу при виборі житла?

- Давайте, я поставлю себе на місце покупця і поясню, що для мене було б найважливішим. Перше - це, звичайно, локація. Друге - наявність зручностей для життя, адже ми проповідуємо наступне: завтра людина буде все менше і менше їздити на роботу, тому що мегаполіси розростаються, а можливості комунікацій збільшуються. Потреба їздити в офіс буде зменшуватися з кожним роком, величезну кількість бізнесів вже можна вести просто вдома, за допомогою віддаленого доступу. Так ось, наше завдання як девелопера - створити таке середовище, в якому людині буде комфортно існувати, не виходячи за межі свого району. Якщо зовсім вже спрощувати, то ми прагнемо до того, щоб людина могла повноцінно жити в зручному для неї середовищі, практично не користуючись автомобілем.

- У центральних районах не так просто створити інфраструктуру.

- Це правда, але ми намагаємося створювати її в кожному об'єкті. У кожному нашому ЖК є дитячий садок, спортивні майданчики або спортклуби, зони відпочинку і таке інше.

- Чи буде подібне у проекті другої черги Tetris Hall, яку ви почали реалізувати?

- Безумовно. Цей комплекс - дуже сучасний проект, я вважаю, що він уже став landmark Києва в особі реалізованої першої черги. Більше того, у якому місті світу його не постав, він буде виглядати там гідно. Але окрім того, що будівля Tetris дуже стильна і красива, весь проект в цілому ще й дуже функціональний. У другій черзі створюється інфраструктура, яка в принципі має бути в будь-якому сучасному ЖК, і навіть більше: повноцінний дитячий садок на 110 дітей, дитячі та спортивні майданчики, спортзал, величезний красивий хол з каміном, бібліотека, party rooms, зона барбекю і навіть 20-метровий басейн на даху. У нас будуть організовані всі сервіси, які спрощують життя і роблять його комфортним - від служби консьєржів до пральні. Я б сказав, що наш ЖК багато в чому нагадує п'ятизірковий готель. Нічого подібного в Києві ще не було.

- Дахи, що експлуатуються, зараз стають дуже популярними. Що буде на вашому?

- Буквально все: басейн, бар, зона відпочинку, місце для барбекю, парк, кінотеатр, майданчики для йоги і таке інше. Парк буде захищений від вітру скляною стіною, тому в ньому буде цілий рік комфортно і рослинам, і людям. Хоча, звичайно, рослини ми підбирали з урахуванням наших кліматичних умов. У другій черзі Tetris Hall буде два будинки, які з'єднає між собою скляний міст, - він є не тільки складним інженерним рішенням, але і архітектурної фішкою проекту.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

- Кому будуть доступні всі ці переваги?

- Тільки жителям Tetris Hall і їх гостям. Адже мета створення такої інфраструктури - згуртувати мешканців і зробити їх життя комфортним. Як я вже неодноразово говорив, завдання нашої команди відродити в людях дух добросусідства, підштовхнути їх до спілкування і активного проведення часу. Ми зі свого боку створюємо всі умови для того, щоб така концепція жила і розвивалася. У кожному нашому житловому проекті тепер працює команда, що відповідає за організацію дозвілля мешканців ЖК, будь то ранкова йога або вечірній перегляд тематичних кінострічок.

- Наскільки мені відомо, в лобі Tetris Hall ви влаштовуєте тематичні музичні вечори. Що це за формат та яка його мета?

- Для мене дуже важливо не просто побудувати будинок, а створити ком'юніті. Тематичні вечори для мешканців будинку - це якраз один зі способів об'єднання людей. Ми запросили найкращого джазового музиканта України (втім, на мою думку, не тільки України) Олексія Когана і влаштували вечір джазу в Tetris Hall. Мета цього заходу - не залучити у такий спосіб нових покупців, а познайомити між собою сусідів, жителів нашого комплексу. Адже тема добросусідства - пріоритетна в політиці нашої компанії.

- Чи почався вже продаж в другій черзі Tetris Hall?

- Так, він вже стартував і досить успішно. Покупці можуть на власні очі побачити приклад першої черги, переконатися у високій якості будівництва, зрозуміти, наскільки відповідально KAN підходить до своєї роботи. Tetris Hall - дуже класний проект і можу з упевненістю сказати, що мої діти там точно будуть жити, - що може бути кращим доказом?!