Ломаченко - це космос: соцмережі захоплені історичною перемогою українського боксера

Блогери задоволені тим, що Ломаченко зумів побити рекорд за швидкістю досягнення чемпіонських титулів

Василь Ломаченко став першим українцем, який завоював титул чемпіона світу відразу в двох категоріях Фото: Top Rank Boxing

В ніч з 11 на 12 червня в Нью-Йорку відбувся боксерський поєдинок за звання чемпіона світу у другій напівлегкій вазі (до 58,9 кг) за версією WBO, в якому українець Василь Ломаченко в п'ятому раунді нокаутував пуерториканця Романа Мартінеса. Блогери з захопленням сприйняли перемогу Ломаченко, адже для того, щоб стати чемпіоном світу в двох вагових категоріях йому знадобилося всього сім матчів. Таким чином, в цьому відношенні, українець побив світовий рекорд, що належав раніше японцеві Наое Іноуе. Свою перемогу Ломаченко присвятив великому боксеру Мохаммеду Алі, який недавно пішов з життя. "Апостроф" пропонує найкращі, на нашу думку, коментарі.

Нокаут пуерторіканця Романа Мартінеса став найбільш раннім в кар'єрі Василя Ломаченка. Звичайно ж, мова йде про 12-раундові поєдинки: нинішній двобій він виграв в п'ятому раунді, тоді як раніше перемагав в 9-му та 10-му раунді.

Український волонтер Юрій Мисягин з цього приводу написав: "З перемогою чемпіон!! Василь Ломаченко всього за 7 боїв заволодів вже другим поясом чемпіона світу. У світі, ніхто і ніколи ще не досягав такого результату, за такий короткий період!!".

"Перемогаааааа!!! Сьогодні свято українців, як і обіцяв наш ЧЕМП!!!!", - написав у Facebook боксер Олександр Усик, опублікувавши також переможне селфі з Ломаченко, яке за декілька годин зібрало 10 тис. лайків і більше тисячі репостів.

"Що і треба було довести! Ломаченко - це космос! Думаю, на даний момент краще боксера у світі немає!" - пише блогер Максим Короленко.

"Наш Василь Ломаченко здобув блискучу перемогу, нокаутувавши пуерторіканця Романа Мартінеса! І став чемпіоном світу у 2-х вагових категоріях! Вітаю!", - пише перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе.

Оцінили в мережі також трюк, який Ломаченко виконав після своєї історичної перемоги. Зокрема, увага на фото звернув віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко.

Читайте також

Боруссія - ПСЖ - 1:0 німці роблять маленький крок у фінал ЛЧ

Боруссия и ПСЖ сыграли первый матч в полуфинальной стадии Лиги чемпионов

Шлях деградації: Тривала криза в Федерації боксу України імені Ільченка

Федерацию бокса Украины возглавил Олег Ильченко - человек с криминальным прошлым и без менеджерского опыта

Баварія - Реал - 2:2 бойова нічия у першому півфіналі Ліги чемпіонів

Бавария и Реал устроили голевую феерию в первом полуфинальном матче Лиги чемпионов