У результаті "Шахтаря" немає трагедії, а "Динамо" не треба слухати критиканів

Підсумки третього туру єврокубків з В'ячеславом Грозним

Фото: fcdynamo.kiev.ua

У третьому турі єврокубків українські команди здобули поки що найкращий результат - 6 очок на трьох. Свої перші перемоги у груповому турнірі Ліги Європи здобули "Динамо" і "Ворскла" - причому кияни і полтавці перемогли своїх суперників на виїзді. "Динамо" виявилося сильнішим за французький "Ренн", а "Ворскла" сенсаційно взяла три очки у грі з чемпіоном Азербайджану "Карабахом". Разом з тим, першої поразки у євросезоні зазнав "Шахтар", поступившись у Харкові "Манчестер Сіті" з великим рахунком.

Про матчі третього туру єврокубків "Апостроф" поговорив з відомим українським тренером, що зараз тренує "Арсенал-Київ", В'ЯЧЕСЛАВОМ ГРОЗНИМ.

ШАХТАР - МАНЧЕСТЕР СІТІ - 0:3

"Манчестер Сіті" провів у Харкові один зі своїх найкращих матчів за останні роки, а я бачив майже всі матчі "Сіті". Тому я не бачу в цьому жодної трагедії.

По-перше, відновився Кевін Де Брюйне, а разом з Давідом Сільвою вони є двома гравцями, від яких йде вся гострота. По-друге, у "Шахтаря" не грала група основних гравців, на яких будується фактично весь атакуючий потенціал. По-третє, не бачу в цій поразці трагедії, тому що це одна гра, в якій ми побачили такий результат.

"Шахтар" має можливість вийти з групи. Ба більше, "Манчестер Сіті" зараз зосередиться на матчах внутрішнього чемпіонату і з "Шахтарем" може грати не основним складом. Тому у "Шахтаря" є можливість перемогти англійців у Манчестері. Якщо навіть цього не буде, то "гірники" обіграють і "Хоффенхайм", і ліонський "Олімпік", чого буде досить, щоб вийти з групи. Я дивлюся на це з оптимізмом.

Так, бувають такі ігри, що у однієї команди все виходить. Але треба взяти до уваги, що у "Сіті" дуже потужний склад і висока конкуренція. І я не здивуюся, якщо саме "Манчестер Сіті" виграє Лігу чемпіонів.

Але повторюся, що "Шахтар" має можливість вийти з групи. Так, не з першого місця – але має.

Хочу звернути увагу на те, що команда багато пропускає (7 м’ячів у трьох матчах ЛЧ) з тієї причини, що завжди грає першим номером у чемпіонаті України, а захисники націлені на атакуючу гру, і вся система гри базується на створення моментів біля воріт суперника. Лише у матчах з київським "Динамо" донеччани відходять від цієї моделі, оскільки кияни досить щільно грають проти "Шахтаря". І от у матчах Ліги чемпіонів суперники "Шахтаря" настільки активно і ефективно грають в атаці, що досить складно реагувати відповідно. В чемпіонаті "Шахтар" фактично не зустрічається з суперниками такого рівня за виключенням "Динамо".

КАРАБАХ - ВОРСКЛА - 0:1

Найголовніше, що "Ворскла" взяла три очки. Перше - це важливо для рейтингу українського футболу. Друге - цей результат дуже важливий і для "Ворскли", оскільки у декількох останніх матчах результат був не дуже позитивним для полтавчан. А цим матчем "Ворскла" відновила статус тої команди, яка була третьою у чемпіонаті.

Зараз Полтава з оптимізмом дивиться далі у групу, тому що обігравши дома "Карабах", команда отримає шанс вийти з групи. Так, у цій групі є "Арсенал", але зі "Спортінгом" команда Сачка цілком може поборотися за друге місце - якщо виграють у "Карабаха", виграють у "Спортінга", посядуть друге місце. І ця перемога над "Карабахом" має величезне значення.

РЕНН - ДИНАМО - 1:2

Динамівці повинні виходити з групи з першого місця. Якщо згадати матч з "Астаною" (у першому турі гра у Києві закінчилася з рахунком 2:2, - "Апостроф"), то "Динамо" створило багато моментів.

Що стосується безпосередньо гри з "Ренном", то мені, як тренеру, приємно, що "Динамо" виграло. Гра забувається, а рахунок залишається - це ключове. Мені також дуже приємно, що переможний м'яч забив Віталій Буяльський, який рік працював у моїй команді.

Так, у команди дуже багато скептиків, багато негативу після ігор з "Астаною" і "Яблонецем" - критикувати найлегше. Але треба зазначити, що "Динамо" зробило перехід на молодий український вектор. І замість підтримки багато хто почав критикувати команду. А Хацкевичу потрібно робити свою роботу, не слухати критиканів і не дивитися на це. Адже молоді гравці у матчах Ліги Європи отримують величезний досвід. І приємно, що молодь "Динамо" дає результат.

Я впевнений, що український сезон цьогоріч буде досить успішним.

Читайте також

Усік - Тайсон Ф'юрі: онлайн трансляція супер-бою XXI століття

Онлайн трансляция боя за звание абсолютного чемпиона мира по боксу в супертяжелом весе АЛЕКСАНДР УСИК - ТАЙСОН ФЬЮРИ - прямой эфир

Ворскла - Шахтар - 1:2 золотий дубль

Состоялся финальный матч за Кубок Украины между полтавской Ворсклой и донецким Шахтером

Тоттенхем Хотспур - Манчестер Сіті - 0:2 залишився останній крок

В Англии состоялся матч Тоттенхэм Хотспур - Манчестер Сити, который имеет важное значение в чемпионской гонке