Погляд

Формула миру для України: три слова замість 10 пунктів

У світі вже є прецеденти краху ядерної держави – і Росія не виняток

Формула миру для Україні існує Фото: УНІАН

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибіцький дав гучне інтерв'ю виданню The Economist, в якому, серед іншого, заявив, що виходом на кордони 1991 року війна не закінчиться. Що може закінчити війну і які три слова важливіші за будь-які пункти та договори з Росією - в етері Апостроф TV пояснив військовий експерт Роман Світан.

Головне в інтерв'ю Скибіцького наступне – генерал ГУР сказав про те, що навіть вихід на кордон 1991 року не зупинить війну. І лише укладання договорів зупинить війну. Ключове – тут немає розмови про те, що завтра треба домовлятися. Війни закінчуються певними договорами, якщо протиборча сторона, скажімо, російська федерація - не розвалюється.

Читайте: Україна на межі: генерал ГУР дав гучне інтерв'ю The Economist

І саме це завдання – розвал російської федерації – нам треба й ставити. ГУРівці гарно розпочали два роки тому, згадуємо у Буданова висіли карти розчленованої росії. І це не просто так. Саме це – ключ до закінчення війни.

Адже формула миру для України складається лише з трьох слів. Не потрібно жодних 10 пунктів тощо, а лише три слова - розвал російської федерації.

І лише після розвалу російської федерації й настане мир в Україні. А для цього договір не потрібний, а треба просто розвалити російську федерацію. Причому це теж можливе завдання. Так, на Заході звучить аргумент, чому не можна допустити розвал російської федерації – мовляв, це ядерна держава. А ядерна держава нікому не програвала - і таке інше.

Читайте: За скільки Росія може захопити країни Балтії: генерал ГУР назвав терміни

Але насправді ядерні держави програвали. Той самий Радянський Союз програв Афганістану - народу, що боровся за свою незалежність. Програв та розвалився. І жодного договору між Афганістаном та СРСР і близько не існувало. І зараз навіть ні в кого не виникне питання "а чи укладав Афганістан із СРСР договір".

Тому напрямок розвалу рф має бути одним із основних і закінчення війни цим і буде.

Щодо заяви Скибіцького про наступ російських військ на Харків та Суми. Тут у росіян одне завдання – розтягнути Збройні сили України по всьому фронту. Що ширше і далі, то краще. Таким чином, росіяни хочуть зменшити щільність військ на певній ділянці, де вони збираються проводити наступальні дії. Ми чудово розуміємо, що зараз росіяни запускають залізницю і їм треба відсунути від Вугледару наші війська. Тобто на ділянці фронту від Вугледара до Куп'янська продовжуватимуться бойові дії. І щоб зменшити щільність наших військ, росіяни намагаються витягнути наші сили під Харків та Суми. За великим рахунком, з боку Брянської, Курської та Білгородської областей проводитимуться наступальні заходи, які будуть більше схожі на топтання на місці. Росіяни позначатимуть свою присутність для того, щоб ми не змогли звідти зняти додаткові частини для посилення східного фронту.

Читайте: Росія готує наступальну операцію за двома напрямками: де буде удар

Читайте також

Ресурси Росії вичерпуються: як Путін намагається отримати від Китаю гарантії

И Украина, и Россия сейчас испытывают нехватку ресурсов, и поэтому активно ищут помощь у других стран

Від Парижу до Будапешта: навіщо Сі влаштував турне по Європі

Китаю очень важно закрепиться в Европе на фоне противостояния с США

Заборона ТікТок: чи закриють в Україні популярну мережу

У Штатов немало претензий к китайской компании TikTok