RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В іспанському місті ввели надзвичайні заходи через спалах коронавірусу

У суботу, 4 липня, влада північно-східної Іспанії обмежила свободу пересування в межах міста Льєйда через різке збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

З 12.00 за місцевим часом регіональна влада в Каталонії обмежила рух в районі Сагрія в межах міста Льєйда, де проживає 200 тисяч людей. Жителів закликали не подорожувати між населеними пунктами без гострої необхідності. Ті, хто працює в інших районах, зможуть залишати Сагрію, надавши довідку від свого роботодавця.

Нові спалахи хвороби пов'язують з сезонними працівниками сектора сільського господарства - зокрема зі збирачами фруктів, серед яких багато іммігрантів.

Кількість випадків коронавірусу в провінції за тиждень збільшилася вдвічі - з 167 до 325.

У п'ятницю, 3 липня, регіональні органи охорони здоров'я заявили, що зареєстрували стрибок в 60 випадків за 24 години. Загальна кількість інфікованих в окрузі перевищила 4000.

Нагадаємо, що в Іспанії діяв жорсткий карантин з березня по червень. За час пандемії в країні підтверджено понад 28 000 смертельних випадків від коронавірусу.

Як повідомляв "Апостроф", Іспанія прийняла рішення відкрити свої кордони для туристів з липня. Як відомо, країна була закрита для подорожей з 14 березня через пандемію коронавірусу.