RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Мавпи влаштували страйк

У США мавпи влаштували страйк, все через нерівну оплату між двома приматами.

Про це повідомляє Daily Star.

Примати виконували одну і ту ж роботу за одну і ту ж винагороду і були покірні своєму босові. Але як тільки їм за одне і те ж завдання платили нерівномірно, вони почали накидатися на кураторів, що, за словами вчених, схоже на природну реакцію людини на несправедливість на робочому місці.

Обидві мавпи-капуцини були поміщені разом в сусідні клітки, щоб вони могли бачити, що робить інша, в експерименті, проведеному голландським приматологом Франсом де Ваалем.

Їх обох просили виконати просте завдання, а по завершенні їм дають огірок. Але, в якийсь момент, одній з мавп замість огірка стали давати виноград.

Коли одна мавпа бачить, що інша отримує виноград за виконання того ж завдання, вона повстає, впадає в лють і відкидає огірок. Вона навіть кидає його досліднику і починає бити по підлозі в знак протесту проти того, що не отримала неабияку частку плодів своєї праці.

Однак Де Ваал визнає, що йому ще належить виконати велику роботу, щоб переконати всіх в тому, що мавпа має інтелект.

Де Ваал каже, що його колега Сара Броснан повторила експеримент з шимпанзе, і для тих приматів, які бачать, що їх товаришу не виплачують справедливу частку, було властиво відмовлятися від винограду до тих пір, поки їм обом не дадуть рівну оплату.

Відео експерименту за посиланням.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Великобританії бабуїни з сафарі-парку Ноуслі були помічені озброєними ножами, викрутками і бензопилою.