RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

ТКГ погодила нові ділянки розведення сил на Донбасі і обмін полоненими

Українська делегація у складі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з Донбасу підтримала пропозиції щодо чотирьох нових ділянок розведення сил і засобів та 20 ділянок розмінування.

Про це повідомили на офіційному сайті Офісу президента України за підсумками чергового засідання ТКГ в форматі відеоконференції.

Під час засідання робочої групи за участю нового глави української делегації - президента України в 1991-1994 рр Леоніда Кравчука і першого заступника глави делегації Вітольда Фокіна, було відзначено, що режим припинення вогню з 27 липня загалом дотримується. Як повідомив голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік, на початку серпня СММ ОБСЄ не фіксувала жодного порушення.

"Протягом 24 днів на Донбасі в результаті бойових дій не загинув жоден український військовий", - підкреслено в повідомленні.

У сфері безпеки було досягнуто домовленостей про 20 ділянок розмінування в межах оновленого плану, передбаченого комюніке Паризького саміту "Нормандське четвірки" від 9 грудня 2019 року. Українська делегація також підтримала пропозиції щодо чотирьох нових ділянок розведення сил і засобів.

В рамках гуманітарної робочої групи було досягнуто прогресу в питаннях взаємного звільнення утримуваних осіб.

"Українська сторона в черговий раз підкреслила виконання всіх домовленостей про підтвердження списків для взаємного звільнення утримуваних осіб та підтвердила інформацію про осіб, яку запитували учасники консультацій. Україна очікує дзеркальних і симетричних дій від іншої сторони", - сказано в повідомленні.

Під час роботи групи з політичних питань українська сторона наголосила на необхідності виконання Паризьких домовленостей лідерів "Нормандське четвірки", зокрема продовження роботи над законодавством з метою імплементації "формули Штайнмайера".

Як повідомляв "Апостроф", раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив підготовку зустрічі помічників глав держав "нормандського формату", але дату зустрічі не уточнив.