RU  UA

Навальний проводив в Томську розслідування, - Курносова

Російський політемігрант Ольга Курносова допускає, що російського опозиціонера Олексія Навального могли спробувати отруїти через розслідування, яке він зі своєю командою проводив в Томську.

Своєю думкою Курносова поділилася в ефірі Апостроф TV.

«Олексій Навальний повертався з Томська. Там вони проводять якесь розслідування. Деталі по даній справі невідомі. Думаю, що це розслідування було пов'язано з губернатором і представниками влади. Всі основні розслідування Навального спрямовані проти корупціонерів у владі. Тому ті самі корупціонери, які винні в крадіжці, вони і зацікавлені в тому, щоб розслідування не з'явилося. Але не виключаю, що наказ міг йти і не з Кремля», - заявила політик.

Курносова нагадала, що ця історія з Навальний - не перша подібна.

«Анну Політковську отруїли під час польоту. Також був випадок отруєння Дмитра Бикова», - повідомила вона.

Політик також зазначила, що сам спосіб - щось підлити в чай - часто використовується в Росії.

«Що підсипати в воду є завжди. І багато хто знає, що за Навальний постійно ведеться стеження. У тих, хто стежить, завжди є можливість замінити собою офіціанта, і зробити це дуже просто. Не випадково інший відомий політик в Росії Каспаров, як тільки почалися Марші незгодних, взагалі ніде нічого не пив і не їв. Така обережність зовсім не зайва», - повідомила Курносова.

«Наскільки я знаю, версію про інсульт у Навального виключили і поки говорять про отруєння. У Мережі з'явилися назви речовин, якими він, можливо, був отруєний. Це оксибутират натрію. Речовина досить відоме і яке часто використовується при пограбуванні людей. Речовина викликає глибокий сон. Уже пізніше, в залежності від проведених аналізів, можна буде зрозуміти, якою була мета - вбивство або спроба залякати. Хоча потрібно розуміти, що це було перед посадкою з Томська в Москву, а це не півгодинної переліт і якби літак екстрено не сів в Омську, то отрута могла б знаходитися в організмі набагато довше. І що могло трапиться з Навальний, поки літак долетів би до Москви, ми не розуміємо», - додала політик.

Курносова впевнена, що Навальний небезпечний для російської влади.

«Тим, що він може збирати багато людей в різних регіонах. І масово виводити людей на вуличний протест. У Хабаровську людей Навального вже давно затримали, так як розуміли, що вони можуть виступити координаторами. Влада турбується, що у Навального є велика мережа прихильників по всій країні», - заявила політик.