RU  UA

Снігове пекло: в Україні снігопади спричинили колапс на дорогах, багато ДТП

Україну накрили потужні снігопади. Негода залишила без світла понад пів сотні міст та сіл у чотирьох областях та стала причиною кількох автотрощ.

Подробиці – у сюжеті Апостроф News о 12:00 на Апостроф TV.

Снігом замело Дніпро, Одесу, Запоріжжя, Харків, Львів та ще низку українських міст. Через хуртовину та поривчастий вітер знеструмлені населені пункти у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській та Запорізькій областях. Над відновленням електропостачання працюють комунальники.

За даними Служби автомобільних доріг, обмежень руху на дорогах державного та місцевого значення немає. Сніг встигають прибирати вчасно.

У Харкові внаслідок негоди заборонили пускати до міста вантажівки. Водночас через сильний снігопад у місті вже на світанку сталася перша ДТП. У кювет злетіла карета швидкої допомоги. Через аварію лікарі були змушені доходити на місце виклику пішки. Рятувальники діставали транспорт за допомогою тросу.

Вранці негода у Харкові спровокувала ще одну масштабну аварію. Водій позашляховика не впорався з керуванням та протаранив одразу п'ять автівок. Внаслідок автотрощі дивом ніхто не постраждав.

Ожеледиця стала причиною аварії і в Одесі. Водій легковика на великій швидкості влетів у трамвай. Від удару сталося займання електротранспорту. На щастя, обійшлося без травмувань.

У ДСНС закликають українців не сідати за кермо без нагальної потреби.

"Рятувальники закликають громадян під час погіршення погодних умов утримуватися від поїздок на великі відстані. Особливо, коли ожеледиця супроводжується туманом або опадами. Якщо уникнути подорожі автівкою немає можливості, просимо неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, слідкувати за швидкісним режимом, мати заряджений телефон та теплі речі на той випадок, якщо рух транспорту буде обмеженим. Будьте пильними, дотримання елементарних правил береже життя", - наголосив представник ГУ ДСНС у Запорізькій області.

Сніг та морози синоптики прогнозують майже на всій території країни. Найбільше замете Сумську, Полтавську, Дніпропетровську, Херсонську та Запорізьку області. Там випаде до 15 сантиметрів снігу, а дорогу вкриє ожеледиця. Пориви вітру сягатимуть до 20 метрів на секунду.