RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Україна може повернутися до старого правопису: названо термін

Окружний адміністративний суд Києва 28 січня скасував постанову Кабінету міністрів про новий правопис. Воно діяло з червня 2019 року. Чи скасують тепер нові правила правопису і не скасують це рішення?

У питанні детально розбирався "Апостроф".

Поки що всі правила нового правопису залишаються в силі, і припиняють діяти через 30 днів. Але, в Кабміні вже сказали, що будуть оскаржувати це рішення і у них якраз є час на подачу апеляції.

"Ми вважаємо незаконним відповідне рішення ОАСК і будемо оскаржувати його в апеляційній інстанції. На те, щоб подати апеляцію, в уряду є 30 днів", - заявила заступник міністра юстиції Валерія Коломієць на сторінці Міністерства юстиції в Facebook.

Крім того, Ростислав Кравець, адвокат і голова громадської організації "Правова держава", заявив, що буде відстоювати свою позицію в апеляційному суді. Він упевнений, що Кабмін, спочатку, приймав влітку 2019 року постанову про зміни в правописі, з порушенням чинного законодавства.

"Звичайно, я буду подавати заперечення на апеляційну скаргу. Зрозуміло, що на суд буде тиск. Але мені цікаво, як суд буде говорити на чорне - біле. Порушення є, і воно встановлено", - говорить він.

"Апостроф" писав раніше, в чому суть позову проти нового українського правопису.