RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Над Україною розгорнеться "битва" циклонів: синоптики заявили про аномалії навесні і влітку

У 2021 році весна розпочнеться з холодного березня, а справжнє весняне тепло прийде лише у травні. Погоду в Україні влітку визначатиме явище Ла-Нінья, яке принесе "битву" циклонів. Наслідком цьому стануть дощі з грозами, бурі і шквали.

Про це пише видання "Страна".

За прогнозами народних синоптиків, на початку березня очікуються морози і сніг. Потепління прийде у середині місяця, але ненадовго. Очікуються дощі з мокрим снігом. Перші подихи весни українці відчують на початку квітня, однак на тепло можна розраховувати лише в 20-х числах квітня.

Початок травня буде теплим і дощовим. В середині місяця прийде спека, опади очікуються лише ближче до літа.

Влітку погоду в Україні визначатиме Ла-Нінья - явище, при якому на сході тропічної зони Тихого океану нагрівання поверхні температури води буде нижче кліматичної норми. Через це явище можуть активізуватися циклони, які утворюються над Тихим океаном і Атлантикою. Вони принесуть не тільки опади, але і град, бурі і шквали.

"Україна влітку може потрапити під зону впливу Ла-Нінья - циклони на півдні і заході України будуть стикатися з антициклонами на півночі і сході. Це призведе до температурних "гойдалок" і різкої зміни погоди", - розповіла завідуюча відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Очікується, що найспекотнішим місяцем літа стане серпень. У червні і липні будуть спекотні дні, але їх розбавлять дощі.

Як повідомляв "Апостроф", наступного тижня в Україну прийде похолодання - сильні снігопади, які напередодні накрили деякі області України, зміняться морозами до 10 градусів.