RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

НАТО, війна на Донбасі і реформи: в Офісі президента розкрили деталі переговорів Зеленського і Байдена

Президент України Володимир Зеленський і американський лідер Джо Байден у своїй розмові обговорили НАТО, війну на Донбасі та українські реформи.

Про це повідомляють на сайті глави України.

Сторони приділили увагу обговоренню розвитку демократії в обох країнах. При цьому Байден зазначив, що захоплюється лідерством Зеленського у перетворенні України в державу з міцними демократичними інститутами.

"Україна і США стоять пліч-о-пліч, коли мова йде про зміцнення наших демократій. Я відданий ідеї реформування України, поліпшенню прозорості та досягнення миру", - сказав Зеленський.

Також глави держав заявили про важливість боротьби з олігархатом. Президент України зазначив, що його політика спрямована саме на це.

Крім того, говорили про українські реформи, які зараз впроваджуються. Зеленський розповів про впровадження земельної реформи та реформи судочинства, а також про реформування Конституційного Суду. А Байден підкреслив, що досягнення України стануть успіхом всього Європейського континенту.

Акцентували увагу на ситуації з Донбасом і Кримом. Президент України розповів про ініціативу саміту Кримської платформи.

У розмові Зеленський зазначив, що конкретні кроки з наближення України до членства в НАТО підуть на користь всьому Альянсу. Байден висловив підтримку прогресу України в питанні отримання членства в НАТО.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден по телефону в розмові з Володимиром Зеленським сказав, що хоче відвідати Україну.