RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

300 київських "спартанців": в столиці залучили сили для територіальної оборони

У Києві 112-ту бригаду територіальної оборони поповнили 300 контрактників, які будуть нести службу в територіальному резерві. Спільно з підрозділами Київської міської держадміністрації бригада територіальної оборони буде забезпечувати оборону міста, захист населення, а також стратегічно важливих об’єктів і комунікацій столиці у разі будь-яких проявів військової агресії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

Відділ організації територіальної оборони, що входить до складу Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації, працює над процесом залучення і навчання резервістів бригади територіальної оборони Києва. До його завдань входить створення діючої системи територіальної оборони столиці, що дозволить попередити спроби порушення безпеки столиці збройним шляхом, а також забезпечення другого ешелону протидії надзвичайним ситуаціям техногенного та природного характеру.

"У 2020 році ми розширили управління цивільного захисту та перетворили його на Департамент муніципальної безпеки, а також включили в його роботу напрям територіальної оборони та захист від можливої військової агресії. Також Департамент включає роботу рятувальних служб та забезпечення правопорядку у столиці у співпраці з правоохоронними органами. Ми мобілізовуємо сили для захисту території столиці, враховуючи тривожну інформацію про ситуацію на кордонах нашої країни", заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

У 2021 році в столиці вже проведено регулярні заняття з резервістами територіальної оборони на добровільній безоплатній основі. До підготовки в рамках програми щотижня залучається до 100 резервістів.

Також, за словами Пантелеєва, в столиці триває робота над відповідною програмою розвитку територіальної оборони та мобілізації у столиці "Захисник Києва".

Як повідомляв "Апостроф", у південних прикордонних районах України оголосили військові збори територіальної оборони.