RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

​Якщо введуть локдаун по всій країні: озвучено прогноз по курсу долара в Україні

Ситуація з курсом долара в Україні може змінитися з урахуванням можливості введення загальнонаціонального локдауна.

Про це повідомляє сайт "Сегодня".

Долар в країні коливається, але поки сильно не перевищує позначку 28 гривень. Але коливання відбуваються і в нижньому напрямку. Також збільшилася різниця між курсом продажу і покупки - з 19-20 копійок до 22-23 копійок.

У п'ятницю, 9 квітня, курс вийшов на місячний максимум. На понеділок, 12 квітня, курс встановлений 27,91 грн/долар.

За словами президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, курс долара може змінюватися через епідеміологічну ситуацію в Україні.

"Причина того, що гривня в умовах малоактивної економіки України поки тримається - слабкий попит на валюту на міжбанківському ринку. На готівковому ринку також пропозиція вище попиту, українці, як і в березні, здають в квітні валюту, а не купують. В основному здають ті , у кого в родині є трудові мігранти, які надсилають регулярні валютні перекази. Це не дозволяє рости курсу продажу, але знижує і курс покупки готівкового долара", - розповів він.

У той же час керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин говорить, що попит на валюту поступово підвищується.

Українцям наступного тижня, з 12 по 18 квітня, варто очікувати коливань курсу, упевнений Охріменко. За його даними, коридор буде 27,8-28 грн/долар.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін відзначає, що до кінця тижня на українців чекає ослаблення курсу гривні вище 28 грн/долар.

А Шевчишин підкреслює, що гривня найближчим часом збереже рух поблизу 28 гривень за долар. Але далі гривня може провалити на міжбанку позначку 28 і рушити вище.

"Це відразу потягне за собою зростання курсу готівкового долара", - говорить експерт.

Також читайте матеріал "Апострофа": Реструктуризація валютних кредитів по-українськи: загроза економіці і Конституції.