RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Crew Dragon з астронавтами на борту успішно повернувся на Землю: відео

Вранці в неділю, 2 травня, американський космічний корабель Crew Dragon, на борту якого перебуває міжнародний екіпаж з чотирьох осіб, успішно приводнився в районі Мексиканської затоки біля узбережжя Флориди.

Відповідне відео опубліковано на YouTube-каналі NASA.

За шість годин до цього корабель відстикувався від Міжнародної космічної станції для повернення на Землю.

Crew Dragon прилетів на МКС в листопаді 2020 року з екіпажем з американців Майкла Хопкінса, Віктора Гловера і Шеннон Уолкер, а також японця Соїті Ногуті. В кінці квітня їм на зміну прилетів інший Crew Dragon з екіпажем з американців Шейна Кімброу і Меган МакАртур, японця Акіхіко Хосіде і француза Тома Песке.

Також зараз на станції знаходяться росіяни Олег Новицький та Петро Дубров, а також американець Марк Ванді Хай, які прибули на МКС на кораблі "Союз МС-18" в цьому місяці.

Crew Dragon (інша назва Dragon 2) - перший комерційний пілотований апарат, призначений для доставки екіпажів і вантажів на МКС. Він був розроблений компанією SpaceX, заснованої Ілона Маском.

Як повідомляв "Апостроф", 5 квітня, екіпаж апарату Crew Dragon "Resilience" компанії Ілона Маска SpaceX провів першу в історії перестиковку американського комерційного космічного корабля.