RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Польща влипла в скандал через "антисемітський" закон: з'явилася жорстка реакція Ізраїлю

Президент Польщі Анджей Дуда схвалив закон, який ускладнить для євреїв повернення власності, втраченої під час і після Другої світової війни. У відповідь Ізраїль відкликав свого дипломатичного представника з Варшави.

Про це заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Яір Лапід, повідомляє ВВС.

Закон стосується претензій щодо власності, відчуженої нацистською Німеччиною, а потім захопленої комуністичним режимом Польщі. Він встановлює 30-річний ліміт на оскарження таких конфіскацій.

Таким чином багато неврегульованих претензії тепер будуть заблоковані. Однак уряд Польщі мотивує своє рішення тим, що прийняття цього закону припинить правовий хаос.

Яір Лапід заявив, що даний закон є "аморальним" і "антисемітським". Він закликав посла Польщі в Ізраїлі залишитися в його літню відпустку в Польщі і "використовувати наявний у нього час, щоб пояснити полякам, що Голокост означає для громадян Ізраїлю та наскільки ми не потерпимо презирства до пам'яті жертв і пам'яті Голокосту".

Як повідомляв "Апостроф", раніше польський політик Катажина Пелчіньська-Наленч несподівано заявила, що в майбутньому світ повинен буде "закрити очі" на окупацію Криму Росією.