RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.30
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

В енергетиці України є серйозний дефіцит: що потрібно знати жителям країни

Станом на вечір п'ятниці, 25 листопада, в постраждалій від ударів російських ракет енергосистемі країни зберігається суттєвий дефіцит у 30% від потреби споживання.

Про це інформує Укренерго.

Наголошується, що поетапне відновлення енергосистеми продовжується й ремонтні бригади працюють цілодобово. Також триває підключення електроенергії побутовим споживачам.

Читайте також: "Ситуація складна, але контрольована": в Укренерго дали прогнози щодо відновлення електропостачання

Для того, щоб тримати баланс в системі, ще вранці диспетчерський центр Укренерго довів до кожного обленерго обсяги споживання, яких вони мають дотримуватися протягом доби й надавачі послуг самостійно визначають черги відключень споживачів.

Зазначається, що обсяг наявних в системі потужностей достатній, для того, щоб найбільш оптимально та рівномірно чергувати обмеження споживачів в кожній області та Києві.

Укренерго звертається до споживачів не забувати про необхідність заощадливо споживати електроенергію. "Це дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, від яких залежить живлення цілих областей", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні розгорнули роботу "Пункти незламності", якими можна скористатись в разі аварійного відключення електроенергії.