RU  UA

Будемо нарізати московську "залізну ковбасу": військовий вказав на переломний момент у війні

Наприкінці зими в росії вже не залишиться якісної техніки, а санкції не дозволять виробляти нову. А от ЗСУ може накопичити достатньо сил та засобів, щоб вибити окупантів з нашої території.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Петро Черник.

"Зима – це той час, коли буде успішно та нескінченно нарізатися оця довжелезна московська "залізна ковбаса". Чому зима може стати переломним моментом? Тому що на весну дуже сильно забуксує їх воєнно-промисловий комплекс. У них починають закінчуватися якісні ресурси, їх вже, по великому рахунку, немає. Скажімо, такий танк як Т-72 вони будувати вже не зможуть. Вони не виробляють нові танки, а почали знімати зі складів старі Т-62 та модернізують їх. Але модернізують не кожну одиницю техніки, а з трьох-чотирьох танків збираються один. Це для мене є стратегічною ознакою того, що рано чи пізно ці всі велетенські запаси виснажаться", – вважає він.

Черник також вказує на те, що на весну на повну запрацюють західні санкції і в росії не залишиться ні фінансових, ні технологічних можливостей для поповнення запасів техніки.

"Логічно, що це буде складатися на весну, тому що не забуваємо про фінансову компоненту, на днях нафта суттєво пішла у мінус і фінансові ресурси росії будуть скорочуватися. І на весну по-справжньому запрацюють санкції. І маючи на дію, що у них не буде якісного озброєння, а решта буде вичерпуватися, прийде точка, коли ми наростимо свої сили так, що нам буде достатньо для повного вибиття ворога з нашої землі", – сказав військовий експерт.

Як писав "Апостроф", ЗСУ знову зможуть діяти активніше, звільняючи захоплені росіянами в ході повномасштабної війни території, коли встановляться морози. Зима зазвичай є найкращим сезоном для механізованих бойових дій в Україні.