RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Як ефективно боротися з ракетами та дронами: лайфхак від ЗСУ

Українським військовим дуже нелегко боротися з балістичними ракетами та безпілотниками окупантів, але є один спосіб, що дозволяє це зробити. Зокрема, на боєздатність безпілотників можуть впливати два погодні фактори.

Про це під час всеукраїнського телемарафону розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Читайте також: Наскільки БПЛА зможуть змінити хід війни: прогноз офіцера ЗСУ

Він заявив про те, що йдеться про різні боєголовки.

"Ні "Іскандери", ні ракети С-300, ні ракети іранські... Балістика на сьогоднішній день недоступна для збиття засобами протиповітряної оборони, які є у нас на озброєнні", - розповів речник ЗС ЗСУ, підкресливши, що найефективніший варіант боротьби з ними лише після старту.

"Тому найефективніший метод знищення цих ракет - це на старті, там, де вони знаходяться. Різні види "бавовни" можуть допомогти знищити ці ракети", - поділився він.

Він також додав, що партнери України допомагатимуть у цьому нашій країні.

Крім того, Гнат розповів про те, що іранські "шахіди" не чутливі до морозу, але на їх використання впливає нельотна погода та різкі температурні перепади. Таким чином він спростував припущення, що агресор довго не обстрілював українські міста дронами-камікадзе через морозну погоду.

Перешкодити їм може хіба що нелітна погода зі шквальним вітром, бурхливим штормовим вітром. Крім того, Shahed можуть погано функціонувати в умовах, які призводять до їх зледеніння. Це відбувається при високій вологості повітря за короткий час при різкому переході з температурного плюсу в мінус.

Раніше ми писали, що українські військові виявили докази, що іранські дрони-камікадзе Mohajer-6, незважаючи на запевнення влади Ірану, були поставлені до Росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну.