RU  UA

Відбою від добровольців немає: офіцер розповів, чого ЗСУ потребують найбільше

ЗСУ не відчуває потреби залучати нових військовослужбовців, але добровольці продовжують прибувати, продовжують самі мобілізуватися.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів прес-офіцер київської бригади територіальної оборони Збройних сил України, яка зараз воює на Донеччині, Андрій Ковальов.

Читайте також: Мобілізація в Україні: повісток на блокпостах більше не буде

"На початку повномасштабної агресії прийшло так багато мотивованих патріотичних киян і так само формувалися інші бригади територіальної оборони. Ми не відчуваємо необхідності залучати нових військовослужбовців, але добровольці продовжують прибувати до ЗСУ, продовжують самі мобілізуватися. Я не бачу необхідності якогось, тому абсолютно згоден з паном Резніковим, що такої потреби немає. Відбою від охочих служити, мотивованих патріотичних громадян, дякувати Богу, ВСУ не має", - розповів офіцер.

Він вважає, що зараз ВСУ має потребу в нових видах озброєння.

"Наші бійці дуже швидко освоюють нову зброю. Для країн Заходу це національний інтерес: підтримувати Україну, боротися з російськими окупантами на нашій території. Тому що ця війна може стати третьою світовою. В їхніх інтересах постачати Україні зброю", - розповів Ковальов.

Він вважає, що війна в Україні відкрила кризу у країнах НАТО. Вони вкотре провели інвентаризацію своїх запасів зброї та усвідомили, що членство в НАТО трохи їх розслабило.

"Зрозуміло, кожна країна НАТО повинна мати певний функціонал. Наприклад, Туреччина розвиває свої військово-повітряні сили, і буде гарантом для інших країн у тому, щоб допомагати з авіацією. Багато країн навіть не замислювалися про розвиток своєї протиповітряної оборони. Вони були Тому, коли ми вимагаємо надати нам допомогу, слід розуміти, що в цих країнах може не бути такої зброї. Україні.Не хочуть зараз – доведеться пізніше, адже це їх власний інтерес. Незважаючи на все, наші стратегічні партнери доклали зусиль на роззброєння ЗСУ з 1994 року, наприклад, не лише Росія, а й країни НАТО. Роззброїли нас тоді – доведеться озброювати зараз" , – розповів прес-офіцер.

Більше читайте у матеріалі: У ЗСУ немає відбою від охочих захищати Україну - офіцер бригади тероборони