RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Білоруська армія на кордоні з Україною: командувач ООС обговорив ситуацію з польським колегою

Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв провів телефонну розмову з Командувачем Оперативного командування видів Збройних Сил Республіки Польща генерал-лейтенантом Томашем Піотровські за ініціативи польської сторони, обговоривши "раптову перевірку" бойової готовності збройних сил Республіки Білорусь.

Про це інформує Командування Об'єднаних Сил ЗС України.

Під час розмови генерал-лейтенант Томаш Піотровські висловив стурбованість стосовно заяви військового керівництва білоруської армії про висунення військ у визначені райони, проведення інженерного обладнання, організацію охорони й оборони тощо.

Читайте також: Росія посилює свої війська у Білорусі та перекидає до кордону з Україною: карта

Генерал-лейтенант Сергій Наєв поінформував польського колегу про можливі сценарії розвитку подій у найближчій перспективі, а також розповів про покладені завдання на українських військовослужбовців, які щоденно стоять на захисті кордону.

В цьому контексті він звернув увагу на необхідності обміну оперативною інформацією та координації спільних дій.

Генерал-лейтенант Томаш Піотровські запевнив у повній політичній підтримці та наданні всебічної допомоги Україні від польської сторони.

Нагадаємо, що генерал-лейтенант Сергій Наєв вже наголошував, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається стабільною й контрольованою, а Сили оборони України продовжують здійснювати посилені заходи безпеки з метою швидкого реагування на зростання будь-якої загрози.