RU  UA

Що чекає на Білорусь, якщо Лукашенко нападе: військовий експерт назвав сценарій

У разі військового вторгнення Білорусі на територію України - на неї чекатиме удар у відповідь.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

Читайте також: Скільки Росії потрібно військ для нової атаки на Київ: Залужний озвучив цифру

За його словами, білоруський окупаційний режим чудово уявляє собі дії української сторони, якщо зважиться взяти активну участь у війні, розв'язаній Росією.

"Буде відповідь природно. Окупаційний лукашенківський режим планує такі удари і передбачає те, що деякі наші частини можуть виконати певні рейдові завдання для знищення деяких військових об'єктів РФ на території Білорусі і готуються до такого роду дій. З воєнної точки зору це правильна підготовка, і ми бачимо таку підготовку до оборони білоруської армії", - зазначив експерт.

Водночас не варто скидати з рахунків російську армію та її завдання. Будь-яке завдання будь-якої армії – постаратися розтягнути армію супротивника на велику довжину фронту, зменшивши щільність військ на певній ділянці, переконаний він.

"Росіяни намагатимуться втягнути Білорусь у цю війну і якимись провокаційними діями вздовж лінії фронту намагатимуться збільшити напругу саме в цих точках, не даючи нашим військам знімати певні бригади, резерви для перекидання з північної частини на південний фронт", - припускає військовий.

Також він зауважив, що білоруси мають близько 15 тисяч багнетів, півтори дивізії, корпус. Він може виконувати певні додаткові завдання, наприклад, обороняти той же Мінськ, але не більшу площу, або посилення наступальних завдань на південному фронті. Окрім того, білоруські війська можуть з'явитися в районі Донецька чи Сватового.

Раніше повідомлялося, що у Білорусі депутати ухвалили за основу законопроєкт, який передбачає страту за державну зраду.