RU  UA

​Чим воюватиме Лукашенко проти України: прогноз військового аналітика

Тема наступу на Україну з території Білорусі доволі перегріта, тому що в них немає достатньо живої сили та техніки для прориву нашої оборони. Але виключати, що вони можуть вдатися до такого божевільного плану, не можна.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Петро Черник.

"На мій погляд, тема сухопутного наступу з Білорусі доволі перегріта. 40-тисячне угрупування на початку цієї війни не досягнуло своєї мети взяти Київ, а зараз наші північні кордони фортифіковані та дуже якісно заміновані. І мені важко уявити як вони, не маючи артилерії, а особливо авіаційного прикриття, бо це все буде негайно збито, збираються наступати. Хоча, чим ближче крах імперії, то божевільніші їхні дії. Тому вони можуть вдатися до чергового божевілля", – вважає він.

До того ж, за словами військового експерта, у Білорусі майже зовсім не залишилося військової техніки, адже зі складів все забрала росія.

"В Білорусі є потужне підприємство МАЗ, де, зокрема, виготовляються вантажівки, які потрібні росії для війни. Також на складах ще є запаси старої радянської техніки, але росіяни все, що могли, вже звідти забрали. І запаси двох головних військових складів Білорусі фактично повністю доведені до нуля. І окрім певних розробок, наприклад, броньованих автомобілів, я не бачу, що Білорусь може постачати росії. Але в них вже такий голод практично по усім напрямкам, що навіть такі украплення для них будуть представляти цінність", – сказав Черник.

Як повідомляв "Апостроф", у разі військового вторгнення Білорусі на територію України - на неї чекатиме удар у відповідь.