RU  UA

Росія зробила харакірі: експерт розповів про жахливий стан російської авіації

Через відсутність поставок українських двигунів до російських гелікоптерів, зокрема, які війська рф використовують на фронті, вони знаходяться в жахливому технічному стані і розбиваються через несправність.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт з авіації Валерій Романенко.

"Основним джерелом двигунів для російських гелікоптерів було українське підприємство "Мотор Січ". Вони собі побудували в Санкт-Петербурзі завод по виробництву двигунів, але вони виявилися гірші. Купувати двигуни та запчастини в "Мотор Січ" вони не можуть. Тому гелікоптери у них зараз падають і будуть падати, і не лише тому, що ми їх збиваємо, а й з технічних причин. Той цивільний гелікоптер Мі-8, що впав у росії, був модифікований на високому рівні за шалені кошти, але все одно він розбився. Тобто у питаннях гелікоптерів росіяни собі зробили харакірі. У них відчувається криза в гелікоптерному парку. При чому ж українські двигуни встановлювалися абсолютно на всі типи гелікоптерів, як для армійської та морської авіації, так і цивільної", – повідомив він.

Як писав "Апостроф", за 19 грудня українські військові ліквідовали 430 загарбників, знищили два гелікоптери та багато іншої військової техніки ворога.