RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Борги за комуналку продовжують зростати: частини українців пропонують списати їх

Власникам зруйнованого або пошкодженого в ході війни з російськими окупантами житла списують заборгованість за комунальними платежами. Крім того, у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який передбачає списання та реструктуризацію боргів за комунальні послуги для українців, чиє житло розташоване на території бойових дій.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до закону про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію" №8367 від 18 січня зареєстровано на сайті ВР.

Законопроект передбачає реструктуризацію заборгованості, що виникла під час дії військового стану, за природний газ, централізоване опалення та постачання гарячої води та електричної енергії для українців, які постраждали під час повномасштабної війни з російськими окупантами.

Читайте також: Деяким українцям належить 900 гривень компенсації за комуналку в опалювальний сезон

Крім того, автори законопроекту пропонують списати заборгованості громадян за природний газ, централізоване опалення та постачання гарячої води та електричної енергії за період ведення воєнних дій на територіях, де розташоване їхнє житло.

Зазначимо, станом на 31 грудня 2022 року заборгованість населення України щодо оплати житлово-комунальних послуг становила 81,4 млрд грн.

Раніше "Апостроф" розповідав, що буде з боржниками за комуналку в Україні.