RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У трьох областях повертаються екстрені відключення світла: кого стосується

У трьох регіонах нашої країни через перевищення обсягів споживання довелося повернутися до екстрених відключень світла.

Про це повідомляє ДПЕК.

Читайте також: На несправедливі відключення світла можна поскаржитися: куди звертатися

Так, 24 січня "Укренерго" надало обмеження споживання для Дніпропетровської області на рівні 1192 МВт на день та 1162 МВт на ніч.

"Наразі в галузі споживання електроенергії суттєво перевищує наданий ліміт, тому диспетчером НЕК у Дніпропетровській області вводяться аварійні відключення на 150 МВт", - йдеться у заяві компанії.

Зазначається, що при таких обмеженнях виконання графіків неможливе, тому що немає доступної потужності, щоб забезпечити споживачів електрикою в годинник, вказаний у графіках.

Також у "Запоріжжіобленерго" повідомили про те, що через перевищення дозволеного ліміту енергоспоживання по регіону за розпорядженням диспетчерської служби "Укренерго" 24 січня також запровадили додаткові та спеціальні графіки аварійних стабілізаційних відключень світла.

Також голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький заявив, що графіки аварійних відключень діятимуть і у його регіоні.

"Такі відключення ввели оперативно, щоб стабілізувати ситуацію в енергосистемі. Графік погодинних відключень, про який я повідомляв раніше, поки що не діє", - написав чиновник.

Нагадаємо, 19 січня ДТЕК перевела Київ та Одесу з екстрених до стабілізаційних графіків відключення світла.