RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Західні аналітики назвали три ключові етапи війни в Україні

Повномасштабна російсько-українська війна, яка триває вже 11 місяців, розділилася на три етапи: період ініціативи окупаційно-терористичного війська РФ, контрнаступ ЗСУ та позиційна боротьба.

Про це повідомили аналітики ISW.

З початку широкомасштабного вторгнення й до 3 липня 2022 року російські окупанти мали ініативу в бойових діях, але після тимчасової окупації Лисичанська на Луганщині ворожий наступ на низці напрямків досяг кульмінації і пішов на спад.

Читайте також: Вони не мають стратегії на випадок поразки: боєць ЗСУ про новий наступ росіян

У цей момент Збройні Сили України перехопили ініціативу й розпочали великий контрнаступ у Харківській області 6 вересня, а завершили його звільненням правобережної частини Херсонщини 11 листопада.

Аналітики ISW вважають, що українські війська не змогли з того часу розпочати нову контрнаступальну операцію, тому війна перейшла в позиційну, унаслідок чого ворог зміг повернути тактичну ініціативу.

Один із визначальних впливів на перебіг повномасштабної війни здійснило постачання в Україну 155-мм артилерійських систем американського виробництва у квітні, а потім і комплексів HIMARS у червні, які дозволили ЗСУ підготувати умови для контрнаступу.

Раніше "Апостроф" повідомляв про актуальні карти бойових дій, де відображено жорсткі бої під Сватовим і намічені плани нового контрнаступу ЗСУ.