RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Окупанти затримують людей без російських паспортів: зведення за 19 березня

Протягом 389-тої доби повномасштабної війни російські окупанти завдали 1 ракетний і 7 авіаційних ударів, а також здійснили 9 обстрілів з РСЗВ. Ворог прицільно обстрілював цивільні об'єкти та інфраструктуру, зокрема на Запоріжжі й Донеччині, унаслідок чого є загиблі й поранені.

Про це повідомили у зведенні Генштаба ЗСУ станом на вечір 19 березня.

Російське окупаційно-терористичне військо продовжує психологічно тиснути на населення тимчасово окупованих територій України, щоб примусити його брати громадянство РФ. Зокрема, у населеному пункті Азовське на Запоріжжі вороги перевіряють місцевих, чи є у них російський паспорт, затримуючи тих, хто його не має.

Читайте також: Країни ЄС підпишуть важливу для України військову угоду

"Також російські окупанти продовжують чинити мародерство, відбираючи житло у мирних громадян України. Зокрема, в населеному пункті Стрілкове тимчасово зайнятої території Херсонської області, в сільській раді, за лобіювання сільського голови та на підставі примусово зібраних підписів місцевих депутатів розробляється розпорядження щодо примусового незаконного відчуження будинків громадян України, які вимушено залишили населений пункт. Житло хочуть передати для проживання військовослужбовцям російської окупаційної армії", - додали в Генштабі ЗСУ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без змін. За добу росіяни здійснили обстріли районів населених пунктів Клюси, Олександрівка Чернігівської області; Харківка, Старикове, Волфине, Степок Сумської області; Глибоке, Красне, Вовчанськ, Колодязне, Кам’янка, Красне Перше, Дворічна, Западне та Кіндрашівка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог намагається прорвати оборону наших військ. Вів наступальні дії у районі населеного пункту Новоселівське, але успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Веселе, Куп’янськ, Крохмальне, Піщане та Берестове Харківської області та Новоселівське, Невське і Білогорівка на Луганщині.

На Бахмутському напрямку російські окупанти не припиняють спроб захопити місто Бахмут. ЗСУ відбили атаки ворога в районах населених пунктів Бахмут, Іванівське, Богданівка та Григорівка. Під обстрілами опинилися Васюківка, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Костянтинівка, Залізне та низка інших населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках росіяни здійснили безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Сєверне, Бердичі та Мар’їнка. Ворожих обстрілів зазнали Кам’янка, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Вугледар, Велика Новосілка та Нескучне Донецької області.

Тим часом українська авіація завдала удару по російському зенітно-ракетному комплексу, 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та складу боєприпасів. Разом з цим підрозділи ракетних військ і артилерії уразили ворожий зенітний ракетний комплекс "Тор" та 2 райони зосередження окупантів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що військові аналітики оновили карти бойових дій. Ворог намагався просунутися в районі Сватового.

Вас може зацікавити:

Постачання боєприпасів в Україну: у чому відчувають дефіцит військові заводи в Європі

Окупанти намагаються оточити Авдіївку: свіжа карта боїв

Танкісти ЗСУ вміло освоюють танки Challenger 2: кадри навчань