RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Окупанти зі "Шторм-Z" та ПВК "Вагнер" тікають з поля бою: зведення за 28 травня

Російські окупанти, попри серйозні втрати, продовжують зусилля щодо повного захоплення території Луганської та Донецької областей. Протягом доби сили оборони України відбили 18 ворожих атак.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на пресслужбу Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Окупанти віддали пологовий будинок у Луганську для лікування поранених "вагнерівців"

"Противник не припиняє завдавати ударів, проводити обстріли не тільки військових, а й цивільних об'єктів. За уточненою інформацією, вночі, РФ завдала чергового масованого удару по території України, застосувавши іранські ударні БпЛА Shahed, 58 з 59 були знищені нашими захисниками. За добу противник. завдав 91 авіаційного удару та здійснив близько 25 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії на північний схід від Оріхово-Василівки та у напрямку Івановського.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Вугледару.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив. Але завдав авіаційних ударів у районах Авдіївки, Водяного та Первомайського.

На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили 12 атак супротивника в районі міста Мар'їнка. Ворог завдав авіаційного удару в районі Мар'їнки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник продовжує вести оборонні дії.

"У Лисичанську Луганської області дезертували близько 80 осіб із підрозділу "шторм-z" російських окупаційних військ. Вони самовільно залишили бойові позиції. Також, в районі Бахмута, дезертували близько 30 осіб із ПВК "Вагнер", які також самовільно покинули бойові позиції, викравши військову техніку", - зазначили у прес-службі.

Також, повідомляється, що українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника, а також 2 – по зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 пункти управління, місця дислокації техніки та солдатів окупантів, зенітно-ракетний комплекс С-300, склад боєприпасів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що до 1 червня всі його підрозділи будуть виведені з Бахмута.

Вас також може зацікавити:

Бахмут знищено повністю: у мережі показали мертве місто з висоти пташиного польоту

Цинізму немає меж: у Росії озвучили нові "умови припинення війни"

"Завтра, післязавтра або через тиждень": Данілов розповів, коли почнеться контрнаступ