RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Українські бійці відбили всі атаки і знищили 4 пункти управління окупантів

Впродовж минулої доби Сили оборони відбили 34 ворожих атаки у Донецькій та Луганській областях.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 10 червня.

За даними командування, ворог завдав 8 ракетних та 74 авіаційних удари, здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, внаслідок чого є руйнування та жертви серед цивільних.

Сили оборони також відбили 34 ворожих атаки у Донецькій та Луганській областях.

Читайте також: У Росії розбомбили нафтобазу: горять тони палива

На Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом минулої доби завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Бударки Харківської області. З артилерії та мінометів обстріляв райони населених пунктів Карповичі, Леонівка, Грем’яч, Бояро-Лежачі, Соснівка Чернігівської області; Хлібороб, Сорокине, Іскрисківщина, Нескучне, Волфине, Павлівське, Юнаківка, Миропілля, Мезенівка, Славгород та Велика Писарівка Сумської області, а також понад 20 населених пунктів на Харківщині. Серед них Басове, Ветеринарне, Висока Яруга, Ізбицьке, Верхня Писарівка, Дмитрівка, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Бударки та Землянки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник з авіації завдавав удари по Котлярівці Харківської області та Стельмахівці на Луганщині. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку ЗС РФ вели безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки та Веселого. Зафіксовано авіаудари по населених пунктах Невське Луганської області та Ямполівка, Дронівка, Сіверськ, Спірне Донецької області. З артилерії ворог обстріляв Невське, Білогорівку Луганської області та Торське, Діброву, Верхньокам’янське, Спірне і Роздолівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішний штурм у напрямку Богданівки та завдав авіаударів поблизу населених пунктів Курдюмівка, Біла Гора і Торецьк. З важкої артилерії ЗС РФ обстріляли райони населених пунктів Званівка, Никифорівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Калинівка, Іванівське, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник невдалий ворожий штурм зафіксовано поблизу Сєверного. Противник завдавав авіаційних ударів в районі Василівки, Первомайського та Невельського Донецької області, а з артилерії гатив по Новодонецькому, Бердичах, Авдіївці, Водяному, Невельському і Первомайському Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі ворожі штурми в районі міста Мар’їнка. ЗС РФ також завдали артилерійських ударів в районі населених пунктів Георгіївка, Мар’їнка, Острівське, Курахове, Дачне, Побєда, Новомихайлівка, Катеринівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог використав авіацію для ударів по Великій Новосілці та Благодатному. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Шахтарське, Новоукраїнка, Золота Нива та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосередив усі сили на обороні. Впродовж доби ворог завдав авіаційних ударів в районах Времівки, Новосілки, Новополя Донецької області та Ольгівського, Гуляйполя і Степового на Запоріжжі. Окрім цього, зафіксовано артилерійські обстріли понад 40 населених пунктів, серед яких - Времівка, Вільне Поле Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Малі Щербаки, Кам'янське та Жереб’янки Запорізької області; Марганець, Нікополь Дніпропетровської області; Тягинка Херсонської області та місто Херсон.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу та 2 - по російських ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії, у свою чергу, уразили 4 пункти управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів та 5 артилерійських підрозділів противника на вогневих позиціях.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ обстріляли лікарню в Гуляйполі.

Вас може зацікавити:

Вночі Росія вдарила ракетами по Звягелю - є жертви. Фото

В Херсоні під обстріл потрапив головний рабин України: що відомо про його стан

Окупанти накрили Херсон артилерією під час евакуації населення, є поранені — МВС