RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Сенат США ухвалив законопроєкт з допомогою Україні

Сенат США затвердив виділення військової допомоги Україні, Ізраїлю та іншим союзникам Америки.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні у вівторок, 23 квітня.

Читайте також: Допомога від США для України: Байден каже про лідерство, а у Росії істерика

"Голос Америки" зауважує, що у вівторок Сенат віддав переважну більшість голосів за ухвалення давно відкладеного пакета допомоги Україні, а також Ізраїлю та Тайваню на суму 95,3 мільярда доларів:

  • "за" підтримку проголосувало 79 сенаторів,
  • "проти" було 18 голосів.

Президент США Джо Байден зауважував, що негайно підпише законопроєкт у середу, 24 квітня, одразу після того, як Сенат прийме рішення та передасть закон йому на стіл.

Раніше Байден заявляв, що у випадку швидкого рішення перші партії військової допомоги мають доставити до України вже цього тижня.

Президент України Володимир Зеленський з нагоди такого рішення залишив наступний коментар в своєму Telegram, в якому висловив подяку Конгресу США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні:

"Дякую лідеру більшості Чаку Шумеру та лідеру республіканців Мітчу Макконнеллу за їхнє рішуче лідерство у просуванні цього двопартійного закону, а також усім американським сенаторам від обох партій, які проголосували за нього".

Він наголосив на наступному: "Це голосування зміцнює роль Америки як маяка демократії та лідера вільного світу… Я так само ціную підтримку Президента Байдена і з нетерпінням очікую на швидке підписання законопроєкту та надання наступного пакета військової допомоги, що відповідатиме рішучості, яку я завжди відчуваю в наших переговорах".

Нагадаємо, що Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні у розмірі 1 мільярда доларів, до якого входять транспортні засоби, зенітні боєприпаси Stinger, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем, 155-міліметрові артилерійські боєприпаси, протитанкові та боєприпаси може бути негайно використано на полі бою.

Раніше "Апостроф" писав, коли Канада передасть Україні унікальні дрони SkyRanger.

  • Вас також може зацікавити:

Ситуація загрожує стати критичною: яку допомогу виділили Нідерланди Україні

Ще більше ППО і боєприпасів для України: яку допомогу пообіцяв Столтенберг

Безпрецедентне рішення: Данія купить в України зброю для ЗСУ