RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

16 вересня

Всі новини

Блінкен в Києві зустрівся з Зеленським і зробив заяву про допомогу від США

Під час візиту в Київ 14 травня державний секретар США Ентоні Блінкен зауважив на тому, що американський пакети військової допомоги в дорозі — вже скоро має надійти на фронт.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Читайте також: "Це було непросте рішення": Шольц оголосив про новий пакет допомоги Україні

Під час візиту до Києва 14 травня державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив на тому, що американський пакет військової допомоги Україні, який раніше підтримав Конгрес США, вже скоро має прибути на фронт.

Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським держсекретар наголосив, що допомога вже узгоджена та перебуває в дорозі:

"Ми захоплюємося вашою силою, вашим лідерством і стійкістю. Ми знаємо, що зараз складні часи. І також ми знаємо, що допомога вже узгоджена, вона вже їде. Вона скоро вже прибуде в Україну. І вона допоможе вам по-справжньому, щоб боротися проти агресії Росії на полі бою".

Окрім цього, Ентоні Блінкен також наголосив на впевненості щодо перемоги України на полі бою: "США, як і багато інших партнерів України, впевнені, що Україна досягне перемоги саме на полі бою".

Поглядаючи в перспективу, американський чиновник зазначив, що "важливим є й те, що з часом Україна стане на ноги і в сенсі демократії, і в сенсі економіки, буде вільною і процвітаючою".

Він вважає, що це буде найкращою відповіддю на агресію Путіна: "Це буде найкращим для вашого майбутнього. І ми в США справді віримо в це. Ми бачимо вашу мужність і віримо, що вона збережеться. Ми віддані тому, щоб забезпечити ваш успіх".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що США оголосять про нові партії допомоги Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Україна отримає новий пакет допомоги від США: перші деталі

Найбільший з усіх: Україна отримає новий пакет від Британії на 500 млн фунтів

Блінкен їде до Києва: перші подробиці візиту топчиновника США