RU  UA

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90

Новини

14 вересня

Всі новини

Ще один ніж в спину Путіну: Болгарія готує позов до "Газпрому" на мільйони доларів

Найбільший оператор газового ринку в Болгарії Bulgargaz планує подати до суду проти російського газового монополіста "Газпром".

Про це повідомляє Novinite. Bulgargaz.

Читайте також: Підрив "Північних потоків": страховики піднесли Росії "сюрприз"

Як зазначається, компанія має намір відсудити 222 млн доларів як компенсацію за припинення постачання природного газу в країну після вторгнення Росії в Україну. Поставки блакитного палива припинилися наприкінці квітня 2022 року.

Bulgargaz вирішила оголосити про такі наміри після того, як в країні почало наростати невдоволення в уряді та серед населення перебоями у постачанні природного газу. Це змусило взятися за серйозні обговорення з приводу диверсифікації джерел енергопостачання.

У компанії розраховують відсудити гроші за збитки, завдані припиненням поставок блакитного палива. Кошти допомогли б відновити стабільність на енергоринку країни та захистити споживачів.

У Міністерстві енергетики також заявили, що уряд країни шукає можливості для скорочення залежності від російського природного газу. Розглядають співпрацю з іншими постачальниками, такими як турецька компанія Botas. Сподіваються, що це дозволить розширити газовий ринок та гарантувати більшу безпеку газопостачання.

Раніше "Апостроф" писав, що Україна не планує продовжувати контракт із "Газпромом" на співпрацю після 2024 року.

  • Вас також може зацікавити:

Санкції? Ні, не чули! Ціна на російську нафту перевищила цінову стелю ЄС

Грандіозний "шухер": Швейцарія почала перевіряти рахунки заможних росіян

Європа влаштувала сюрприз росіянам і ламає шляхи для обходу санкцій