RU  UA  EN

Неділя, 8 вересня
  • НБУ:USD 40.70
  • НБУ:EUR 44.95
НБУ:USD  40.70
Суспільство

Новини

Відстрочка для студентів: які документи потрібно подати комісіям при ТЦК

Здобувачі вищої освіти для отримання відстрочки від призову на військову службу мають надати до ТЦК довідку про здобувача освіти, сформовану в Єдиній держаній електронній базі з питань освіти та документи (нотаріально засвідчені копії документів), що підтверджують зарахування на навчання до інтернатури.

Про це розповіли у "Судово-юридичній газеті".

Читайте також: Як отримати відстрочку від мобілізації: зразок для подання заяви

Здобувачі освіти, докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури подають довідку про здобувача освіти, сформовану в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, або довідку закладу освіти про зарахування на навчання до інтернатури та довідку закладу охорони здоров’я про місце роботи на посаді лікаря-інтерна.

При цьому здобувачі освіти, які навчаються за державним замовленням у закладах освіти із специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління МВС та ДСНС, для отримання відстрочки надають до ТЦК довідку про здобувача освіти за формою, визначеною у додатку 9, видану закладом освіти із специфічними умовами навчання.

Наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти за умови, що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки подають довідку закладу освіти або наукової установи (організації) про займану посаду за основним місцем роботи та розмір частки ставки під час оплати праці, диплом про науковий ступінь.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроекти

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.