RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Поводився зухвало і агресивно: у ТЦК пояснили, чому гналися за велосипедистом

Мережею шириться відео на якому зображено, як військові гнались за велосипедистом. В місцевому ТЦК вже роз'яснили ситуацію.

Про це написали на Facebook-сторінці Львівського обласного ТЦК та СП.

Читайте також: Конфлікт з ТЦК біля метро у Києві: що кажуть військові

"Щодо відео, оприлюдненого в соціальних мережах повідомляємо: на прохання військовослужбовців РТЦК пред'явити документи, громадянин почав викрикувати нецензурну лексику, ображати військовослужбовців, поводитися зухвало і агресивно. Далі громадянин почав втікати на велосипеді", - пишуть про вчинок громадянина.

В повідомленні йдеться, що військовослужбовці, які були задіяні в групі оповіщення, всі є учасниками бойових дій і на службу в РТЦК переведені після боїв. Військові не справившись з емоціями, вирішили переслідувати втікача. Відтак догнали й намагалися перегородити йому шлях. Однак тому вдалося втекти.

Нагадуємо, щоб не мати проблем з законом, громадяни призовного віку повинні носити з собою військово-облікові документи й пред'являти їх на прохання поліції чи військовослужбовців ТЦК.

"Повідомляємо про відповідальність за ухилення та будь яке перешкоджання роботі представників РТЦК та СП. Відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу "Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період" тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років", - діляться працівники ТЦК.

Раніше "Апостроф" писав про те, як на Буковині чоловік напав на працівників ТЦК.

  • Вас також може зацікавити:

У Дніпрі нелюди побили військового медика, який врятував багато життів: жахливі подробиці

Був у розшуку поліції: в Київському ТЦК прокоментували інцидент із спробою самогубства

Побив поліцейського і втік: на Львівщині чоловік два тижні ховався від мобілізації в лісі

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.