RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Як успішно скласти НМТ: чи можна писати на чернетці і "підглядати" формули

Юним українцям розповіли про правила, які діятимуть під час складання Національного мультипредметного тесту (НМТ).

Про це інформує пресслужба Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Читайте також: Захист України: як українських школярів готуватимуть до війни

Там уточнили правила користування чернеткою під час складання НМТ, що в ній писати категорично заборонено, та, де можна знайти потрібні для виконання завдань формули.

Як зазначили фахівці, для виконання тестових завдань, які вимагають числових розрахунків, необхідно мати чернетку. Вона має лежати на робочому місці. Йдеться про аркуш паперу, на якому можна робити розрахунки, нотатки, схеми, обчислення.

Заборонено записувати на чернетках умови завдань.

"Зважте на те, що чернетку під час виходу на перерву ви матимете залишити на своєму робочому місці. Про це вам нагадає інструктор. Після завершення виконання завдань другого етапу тестування вам потрібно буде підійти до старшого інструктора, віддати свою чернетку й поставити підпис в аудиторному протоколі", - повідомили фахівці.

У разі появи бажання забрати чернетку з собою - необхідно попередити про це інструктора. Він може дати дозвіл, якщо там не буде записів умов завдань. Інструктор може запропонувати записати відповіді на новому аркуші, який можна буде забрати із собою.

Водночас, для учасників Національного мультипредметного тесту буде доступною спеціальна вкладка, де міститимуться довідкові матеріали. У разі потреби будуть доступні дані таблиці Періодичної системи хімічних елементів чи значення тригонометричних функцій деяких кутів.

"У сервісі НМТ вона відображатиметься на екрані як окреме вікно, тож вам буде зручно нею скористатися. А після ознайомлення з довідковими матеріалами ви зможете або закрити, або згорнути вікно, в якому вони відображаються", - повідомили в Центрі.

Там нагадали, що цьогоріч НМТ буде складатися з двох етапів. Під час першого передбачене виконання завдань з української мови та математики, під час другого - з історії та предмета на вибір.

Раніше ми писали, хто зі студентів зможе вступити до вишу без тестів.

  • Вас також може зацікавити:

У Дії доступна додаткова реєстрація на НМТ: що треба зробити

НМТ 2024: які предмети обов'язкові та коли тривають сесії

Навчання в Україні триватиме довше: коли школи перейдуть на нову систему