RU  UA

​Кім Чен Ин міг виторгувати у Путіна космічні і ядерні технології - експерт про зустріч диктаторів

Російський диктатор Володимир Путін міг пообіцяти КНДР доступ до космічних технологій в обмін на постачання зброї для війни з Україною.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у ефірі Апостроф TV.

Читайте також: З Північної Кореї Путін рвонув у В’єтнам на переговори. Відео

На думку експерта, домовленості між Путіним та Кім Чен Ином вказують на те, що КНДР остаточно обрала для себе геостратегічний вектор щодо підтримки агресивних дій Кремля, але не просто з політичних міркувань, а конкретного розрахунку.

"Російському керівництву потрібен публічний союзник і постачальник необхідних ресурсів (насамперед снарядів), а Північній Кореї потрібен доступ до російських технологій. Їхні стосунки та взаємодія, швидше за все, розвиватимуться в бартерному форматі: КНДР допомагає Москві у веденні війни, а натомість хоче отримати космічні технології, у тому числі для запуску власних розвідувальних супутників, а також отримати доступ до ядерних технологій", - вважає Жданов.

Експерт вважає, що Росія, швидше за все, їм у цьому допомагатиме. Особливо в частині надання космічних технологій та запуску супутників, а натомість отримуватиме снаряди та можливо техніку.

"Важливо дочекатися публікації самого договору, який підписали Путін і Кім, де особливо важливий пункт спільних дій у разі "нападу" третьої сторони на одну країну-учасницю угоди. Тоді буде зрозуміло, чи можна цю угоду прирівняти до договору про військове союзництво, яке зобов'язує воювати, чи це договір про стратегічне партнерство", - резюмував Жданов.

Нагадаємо, раніше КНДР запускала через кордон понад 150 повітряних куль із сміттям і відходами.

  • Вас також може зацікавити:

Кім Чен Ин з танку закликав війська готуватися до війни: фото

КНДР провела перші тактичні навчання, що імітували ядерний удар

Північна Корея передала Росії мільйони снарядів: в Сеулі оприлюднили дані розвідки