RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Буданов: ATACMS допоможуть відрізати Крим від російського постачання

Начальник ГУР МОУ Кирило Буданов погоджується з думкою про необхідність відрізати тимчасово окупований Крим від російського постачання Кримським мостом. Додає, що з цим завданням впораються ракети великої дальності ATACMS.

Про це начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов сказав у інтерв’ю для The Philadelphia Inquirer.

Колишній командувач Сухопутними військами США в Європі, генерал Бен Годжес стверджує, що цей варіант може стати ключем до того, що змусить російського диктатора перейти до оборони. Буданов поділяє цю думку генерала Годжеса:

"Я абсолютно поділяю думку генерала Годжеса. Тому ми повинні зробити все, щоб це реалізувати".

Він вважає, що тимчасово окупований Крим, який росіяни перетворили на велику військову базу, що дозволяє контролювати більшу частину південного українського узбережжя, можна відрізати від постачання РФ за допомогою ракет ATACMS.

За повідомленнями стає відомо, що розроблені ГУР безпілотники Magura вже вплинули на ситуацію в акваторії, адже через постійні атаки Росія мусила перемістити інші свої кораблі з Криму:

"Вони вже у пастці біля порту Новоросійська. Нам просто потрібно переконатися, що всі залишки (російського - "Апостроф") флоту будуть витіснені назад на територію Російської Федерації. У Чорному морі вже давно не залишилося жодного бойового (російського – "Апостроф") корабля".

З огляду на це наступним кроком повинно стати припинення постачання тимчасово окупованого півострова. Для цього, за словами Буданова "... треба знищити улюблений проєкт путіна — Кримський міст".

The Philadelphia Inquirer передає, що начальник ГУР МОУ вважає можливим знищити Кримський міст, послуговуючись переданими США далекобійними ракетами ATACMS. А ті, хто стверджував, що ATACMS для цього недостатньо потужні, помиляються:

"Їм слід ознайомитися з технічними посібниками. Питання лише в їхній кількості, але в принципі ці ракети дозволять нам виконати таке завдання".

Читайте також у "Апостроф", як 23 червня в тимчасово окупованому Криму лунали вибухи, а супутникові знімки фіксували пожежу.