RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Телемарафон "Єдині новини" - цього року з бюджету пішло вже 790 млн грн

З початку поточного року на створення телепродуктів для загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" з державної казни витратили понад 790 млн гривень.

Такі дані навів народний депутат, заступник голови Фінансового комітету ВРУ Ярослав Железняк у Telegram.

Він зазначив, що саме стільки "коштує піар влади" платникам податків. Йдеться про контракти на створення відеоконтенту.

"Вирішили подивитися, у скільки державі обходиться піар влади. Так от з початку 2024 року це вже більше 790 млн грн. Це загальна сума 10 контрактів для створення контенту марафону "Єдині новини" та Freedom. У червні держпідприємство "Мультимедійна платформа іномовлення в Україні" вкотре замовило контент для Єдиного марафону на 20,78 млн грн", - написав депутат.

За словами нардепа, серіали вже не закуповуються, як було раніше. Тепер одразу по 80 млн гривень йде на контракт, куди входять і серіали, і розважальні програми.

Варто зауважити, що раніше громадяни підтримали петицію до влади, в якій закликали направити кошти, виділені на телемарафон, на армію.

Однак в уряді заявили, що перерозподіл витрат шляхом спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним, оскільки забезпечення інформаційної безпеки - частина держполітики у сфері нацбезпеки та оборони.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді заговорили про закриття телемарафону.